Ιπτάμενος και «τζέντλεμαν» Τεντόγλου: «Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το στάδιο- Μπορώ ρεκόρ στον τελικό»

«Ιπτάμενος» Τεντόγλου: «Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το στάδιο- Μπορώ ρεκόρ στον τελικό» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου με μόλις ένα άλμα στον προκριματικό του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό της Τρίτης.

Ο «ιπτάμενος» Μίλτος Τεντόγλου με το πρώτο του άλμα στα 8 μέτρα και 32 εκατοστά απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος άλτης στον κόσμο. Με τις δηλώσεις του αμέσως μετά απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ψάχνει για δικαιολογίες. 

«Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Αυτό ήταν κάτι πολύ από για μένα σήμερα. Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ και λίγο παραπάνω (από το 8,65 της Ρώμης). Αν έχει κόντρα άνεμο όπως ήταν σήμερα δεν μπορείς να κάνεις ρεκόρ εύκολα, πρέπει να σε ευνοούν και οι συνθήκες. Αλλά αν έχει καλή μέρα στον τελικό μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ.

Αυτά που λένε πως το γήπεδο είναι 2% καλύτερο και άλλα τέτοια δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά είναι σίγουρα ένα πολύ καλό στάδιο. Νομίζω ότι είναι παπατζιλίκια. Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια τα οποία είναι σκληρά. Τσιμέντο και από πάνω σκληρό ταρτάν. Μοιάζει πάρα πολύ με του Τόκιο. Φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο απλά με άλλο χρώμα. Εγώ σε αυτά τα ταρτάν ψάχνω την αντίδραση με το έδαφος και τρέχω καλά, πηδάω πιο καλά».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο μόλις δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ