Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Instagram / Uche Christantus .U.
0

Ο ποδοσφαιριστής Κριστάντους Ούτσε, που αγωνίζεται για τη Χετάφε, κατήγγειλε σε συνέντευξή του, ότι υφίσταται ρατσισμό στα γήπεδα, για τη νιγηριανή καταγωγή του, τόσο από τους οπαδούς όσο και από τους διαιτητές της ισπανικής La Liga.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής περιέγραψε στο ESPN, ότι δέχεται ανάρμοστη συμπεριφορά στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος με χαρακτηρισμούς. Ερωτηθείς για το ζήτημα που ανέκυψε στην ομάδα, ο πρόεδρος της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, απάντησε με έναν τρόπο, που δεν έμεινε ασχολίαστος από τα διεθνή πρακτορεία.

Ο Τόρες απέρριψε τα όσα ισχυρίστηκε ο Ούτσε και τον συμβούλευσε να μην έχει οποιαδήποτε άποψη, πριν αντιληφθεί καλύτερα το ισπανικό ποδόσφαιρο. «Δεν καταλαβαίνει», δήλωσε ο Τόρες στην El Partidazo de COPE.

«Πώς μπορεί να σας το πει αυτό; Δεν μπορεί να σας το πει αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πιο σωστός και να σέβεσαι κάποια πράγματα. Όταν θα έχει περάσει ένα χρόνο εδώ, δύο χρόνια και καταλαβαίνει ισπανικά, μπορεί να πει ό,τι θέλει» συνέχισε, με τους New York Times να αναπαράγουν τις δηλώσεις του και να αναφέρουν ότι «ο πρόεδρος της Χετάφε κρίνει τον ίδιο του τον παίκτη».

Στην πορεία της σχετικής αναφοράς του για τον Ούτσε, ο Χετάφε ρωτήθηκε και για τους ισχυρισμούς του 21χρονου, αναφορικά με τη συμπεριφορά που είπε πως έχει δεχτεί από διαιτητές. «Δεν θέλω να κατηγορήσω ή (να πω) ότι ο άνθρωπος που του πήρε συνέντευξη είναι ο μόνος που πρέπει να κατηγορηθεί, αλλά από εδώ και πέρα αυτό που θα πρέπει να κάνει (ο Ούτσε) είναι να μην μιλάει» πρόσθεσε ο πρόεδρος Άνχελ Τόρες και οι δηλώσεις του, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από τα media.

Οι αντιδράσεις στο X

Αναπαράγοντας τις δηλώσεις του Τόρες, πολλοί αντέδρασαν για τη συμπεριφορά του συλλόγου απέναντι στον ποδοσφαιριστή. «Τρομερά ανησυχητική η αντίδραση του συλλόγου που αντί να προστατεύσει και να υποστηρίξει τον παίκτη του που καταγγέλλει ρατσιστικές φωνές, λέει ότι έκανε λάθος επειδή δεν καταλαβαίνει γλώσσες και κατηγορεί έναν δημοσιογράφο» γράφει σχόλιο στο Twitter.

«Σε οποιοδήποτε σοβαρό πρωτάθλημα, ο Τόρες θα ήταν στον δρόμο αυτή τη στιγμή» έγραψε κάποιος άλλος, τονίζοντας τη διαφθορά που επισκιάζει το ισπανικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Αθλητισμός / Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι
LIFO NEWSROOM
Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM