Καμερούν: Ποδοπατήθηκαν σε γήπεδο, τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Καμερούν: Ποδοπατήθηκαν σε γήπεδο, τουλάχιστον 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης της διοργάνωσης (Πηγή φωτό EPA)
0

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 38 τραυματίστηκαν, όταν φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν σε ματς του Africa Cup of Nations στο Καμερούν

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Γιαουντέ όταν οι φίλαθλοι επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν το ματς του Καμερούν με τις Κομόρες, για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το συμβάν έγινε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ή κατά τη διάρκειά της. 

Η κυβέρνηση του Καμερούν επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, από τους οποίους οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση. «Κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε απελπιστική κατάσταση. Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε ειδικό νοσοκομείο», δήλωσε στο Associate Press μέλος του προσωπικού νοσοκομείου.  

Πηγή που επικαλείται ο Guardian δήλωσε ότι ο αριθμός των εισόδων του γηπέδου που διατέθηκαν ήταν ίσως ανεπαρκής για το πλήθος των ανθρώπων που επιχειρούν να μπουν σε αυτό. 

Μετά την απογοητευτική προσέλευση στον πρώτο γύρο του  Africa Cup of Nations, στα γήπεδα που χτίστηκαν για τη διοργάνωση, οι αρχές του Καμερούν οργάνωσαν μαζικές μεταφορές φιλάθλων και διένειμαν δωρεάν εισιτήρια, για να τους δελεάσουν, σημειώνει το Reuters. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Αθλητισμός / Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Ο 31χρονος Αιγύπτιος σούπερ σταρ, που διανύει φέτος την όγδοη σεζόν του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή χρονιά, μετρώντας 32 γκολ και 22 ασίστ σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM