Μπάσκετ: Πέθανε ο Ανατόλι Ζουρπένκο- Είχε κατακτήσει το triple crown με τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Πέθανε ο Ανατόλι Ζουρπένκο- Είχε κατακτήσει το triple crown με τον Ολυμπιακό Facebook Twitter
Φωτ.: Ολυμπιακός
0

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο Ανατόλι Ζουρπένκο, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και άλλων ελληνικών ομάδων μπάσκετ

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του φόργουορντ έκανε γνωστή ο μπασκετμπολίστας Αλεξέι Ζαβρασένκο, με ανάρτηση στα social media. 

Ο Ανατόλι Ζουρπένκο γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1975 στο Βόλγκογκραντ και σε μικρή ηλικία ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Είχε πάρει την ελληνική υπηκοότητα και φόρεσε για τρεις σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν μέλος της ομάδας των «ερυθρολεύκων» που κατέκτησε το triple crown- πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα- τη σεζόν 1996-97. 

Η πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο Σπόρτινγκ (1994-95). Ακόμη, φόρεσε τις φανέλες των συλλόγων Παπάγου (1998-99), Μαρούσι (1999-2000), Νήαρ Ηστ (2000-02) και Πανελλήνιος (2002-03). Επέστρεψε για δύο σεζόν στον Σπόρτινγκ (2003-05), ενώ ο Ηλυσιακός ήταν η τελευταία ελληνική ομάδα στην οποία αγωνίστηκε (2006-07).

Ο κάτοχος ρωσικού και ελληνικού διαβατηρίου είχε κατακτήσει τη Euroleague το 1997, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (1996 και 1997) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (1997), με τον Ολυμπιακό.

«Τα λόγια είναι φτωχά» 

Ο Ολυμπιακός «αποχαιρέτισε» τον Ανατόλι Ζουρπένκο με ανακοίνωση, εκφράζοντας θλίψη για την απώλεια του πρώην μπασκετμπολίστα, σε ηλικία μόλις 46 ετών. 

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου του Ανατόλι Ζουρπένκο, σε ηλικία μόλις 46 ετών», ανέφερε η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράζουν τη θλίψη μας. Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Ανατόλι…». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM