Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε στην 5η θέση του τελικού των 50μ. ελεύθερο των Ολυμπιακών Αγώνων με χρόνο 21'59".

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό (ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που το καταφέρνει), ο 31χρονος πρωταθλητής ήταν και πάλι πέμπτος -όπως και στο Τόκιο, αυτή τη φορά όμως «άγγιξε» το μετάλλιο.

Τερμάτισε σε 21.59, τη στιγμή που ο 34χρτονος Γάλλος Φλοράν Μανοντού ήταν τρίτος με 21.56 και εξασφάλισε το τέταρτο διαδοχικό Ολυμπιακό του μετάλλιο στο αγώνισμα. Μία ελάχιστη διαφορά, που είναι λογικό να αφήνει με το... παράπονο τον Γκολομέεβ, που δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος του ήταν μία θέση στο βάθρο.

Ο Κάμερον ΜακΙβόι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έγινε ο πρώτος Αυστραλός «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 50μ. ελεύθερο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 21.25. Ο Βρετανός Μπεν Πράουντ κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση με 21.30, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τέταρτος τερμάτισε ο Καναδός Τζος Λιέντο, που μπήκε στον τελικό από το παράθυρο, αφού αποσύρθηκε ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ.

Απογοήτευσε ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, που έμεινε έκτος.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ μιλώντας στην ΕΡΤ μετά το τέλος της κούρσας του δήλωσε ότι θα μπορούσε να κατακτήσει το μετάλλιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Τρία εκατοστά, δυστυχώς. Δεν τα κατάφερα. Το ήθελα πολύ, αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε. Έτσι, είναι ο 5οαρι ελεύθερο. Ένιωσα καλά μέσα στην κούρσα, υπήρχαν μερικά λαθάκια, αλλά δεν συγχωρούνται τα λάθη. Πάλι 5ος. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, ήθελα το μετάλλιο, ήθελα να κολυμπήσω πιο γρήγορα.

Σίγουρα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, θα ήθελα να δω και μετά πώς πήγα, να ρωτήσω και τον προπονητή μου, να δω πόσες χεριές έκανα. Ίσως να το πίεσα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε. Σίγουρα θα μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα. Είμαι στεναχωρημένος. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δουλέψει πάρα πολύ, αλλά δεν μου βγήκε . Συνεχίζουμε».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM