Ολυμπιακοί Αγώνες: «Είμαστε έτοιμοι» δηλώνει ο Μακρόν- Την Παρασκευή η τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Είμαστε έτοιμοι» δηλώνει ο Μακρόν- Την Παρασκευή η τελετή έναρξης Facebook Twitter
Εμανουέλ Μακρόν στο Ολυμπιακό Χωριό/ Φωτ.: EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία είναι πλήρως προετοιμασμένη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο βρίσκεται στο Σεν-Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, και τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση. «Είμαστε έτοιμοι και θα παραμείνουμε έτοιμοι καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων», δήλωσε ο Μακρόν κατά τα εγκαίνια του αστυνομικού και του πυροσβεστικού τμήματος στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο πρόεδρος αναγνώρισε την κρίσιμη συμβολή των αστυνομικών και πυροσβεστών που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του κόσμου, το οποίο θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου. «Η υπερηφάνεια που νιώθουμε για τη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των θυσιών που κάνετε», είπε ο Μακρόν.

Νωρίτερα, ο Μακρόν συμμετείχε σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, για την ανασκόπηση των τελευταίων λεπτομερειών ασφαλείας ενόψει της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή στον Σηκουάνα.

«Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, είμαστε στην αρχή μιας κρίσιμης εβδομάδας. Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την Τελετή Εναρξης την Παρασκευή και να βιώσουμε την Ολυμπιάδα στο Παρίσι, εκατό χρόνια μετά», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος. Τόνισε την «κληρονομιά» των Αγώνων για τις μειονεκτικές περιοχές, κυρίως το Σεν-Ντενί, σημειώνοντας ότι «η τεράστια δουλειά που έχει γίνει έχει αλλάξει βαθιά την περιοχή. Θα επιστρέψω μετά τους Αγώνες για να δω την κληρονομιά και τις αλλαγές που θα έχουν συντελεστεί».

Πριν γευματίσει με τους Γάλλους αθλητές, ο Μακρόν χαιρέτισε τους εθελοντές «στην καρδιά του Ολυμπιακού Χωριού», δηλώνοντας: «Η Γαλλία είναι υπερήφανη που φιλοξενεί αυτούς τους Αγώνες. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την υποστήριξή σας και για το γεγονός ότι μας επιτρέπετε να καλωσορίσουμε τον κόσμο».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ