Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τέλεια βουτιά της 17χρονης Κουάν Χονγκτσάν που πήρε το απόλυτο 10 από τους κριτές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τέλεια βουτιά της 17χρονης Κουάν Χονγκτσάν που πήρε το απόλυτο 10 από τους κριτές Facebook Twitter
Κουάν Χονγκτσάν/Glomex
0

Η 17χρονη Κινέζα αθλήτρια, Κουάν Χονγκτσάν, έκανε την τέλεια βουτιά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την απόλυτη βαθμολογία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Κουάν αξιολογήθηκε με 10 από όλους τους κριτές, επιτυγχάνοντας μια από τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις στην ιστορία των καταδύσεων.

Αυτό το μετάλλιο είναι το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή της Κουάν. Το πρώτο το κατέκτησε στο Τόκιο το 2021, σε ηλικία μόλις 14 ετών, και τα άλλα δύο στο Παρίσι το 2024. Παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η Κουάν δήλωσε: «Δίνω στον εαυτό μου 50/100 για την εμφάνισή μου σήμερα. Δεν έκανα καμία από τις βουτιές μου καλές πλην της πρώτης».

Η Κουάν είναι μόλις η πέμπτη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο της στις καταδύσεις. Η South China Morning Post ανέφερε ότι οι επιδόσεις της Κουάν προκάλεσαν τη δημιουργία μιας νέας φράσης στα Μανδαρινικά για να αποτυπωθεί η μαγεία της: «shuihua xiaoshi shu», που σημαίνει «η τεχνική εξαφάνισης του νερού», υποδεικνύοντας την ικανότητά της να πετάει ελάχιστο νερό κατά την είσοδό της στην πισίνα.

Η ίδια έχει πετύχει άλλες δύο βουτιές μόνο με 10αρια στους αγώνες του Τόκιο, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες καταδύτριες στον κόσμο.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM