Ολυμπιακοί Αγώνες: Το «μυστήριο» με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην Τελετή Έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το «μυστήριο» με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην Τελετή Έναρξης Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Το ποιος θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα από τα πολλά «μυστικά» που έχουν κρατήσει κρυφά οι διοργανωτές.

Η Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ξεκινά σε λίγες ώρες, στις 20:30 ώρα Ελλάδος, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, όμως πολλά πράγματα ακόμα παραμένουν έκπληξη. Μεταξύ αυτών το ποιοι θα είναι οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν κατά τη διάρκειά της, αλλά και ποιος θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, αυτός που θα ανάψει τον βωμό στο στάδιο, για να ξεκινήσουν επισήμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το «μυστήριο» με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην Τελετή Έναρξης Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, καθώς ήταν επιθυμία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ, να μην αποκαλυφθεί. Για τον σκοπό αυτό, οι διοργανωτές έχουν μιλήσει με 4-5 αθλητές και αθλήτριες και τους έχουν ενημερώσει πως ένας ή μία από αυτούς θα έχει την τιμή να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στο Παρίσι, αυτός που θα ανάψει τον βωμό στο στάδιο στο Τροκαντερό.

Μεταξύ αυτών, ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του θρύλου του γαλλικού ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ φαίνεται πως μεταξύ αυτών είναι και ο Τεντί Ρινέ, Γάλλος αθλητής του τζούντο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της στις 16 Απριλίου, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων: την αρχαία Ολυμπία. Μετά από μια σκυταλοδρομία 11 ημερών στην Ελλάδα, η φλόγα ταξίδεψε από την Αθήνα στη Μασσαλία με ιστιοφόρο.

Οι 11.000 λαμπαδηδρόμοι, από αθλητές μέχρι απλούς Γάλλους πολίτες, έχουν αναλάβει να μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα, ενώ η δάδα ταξίδεψε στις 64 περιοχές της Γαλλίας προτού προσγειωθεί στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου. Μεταξύ των τελευταίων λαμπαδηδρόμων ήταν η Salma Hayek, ενώ αύριο Παρασκευή θα μεταφέρει τη δάδα και ο ράπερ Snoop Dogg.

Η δάδα, σήμερα βρίσκεται στο Σεν Ντενί, στο 68ο στάδιο της διαδρομής της, που θα κορυφωθεί αύριο. Η ακριβής διαδρομή θα είναι μέρος της τελετής έναρξης, αλλά οι στάσεις που αναμένεται να επισκεφθεί, σύμφωνα με το paris.fr, είναι: 
Βασιλική του Saint-Denis – Περιοχή Pleyel – Όχθες του Σηκουάνα – Ολυμπιακό Χωριό – Κανάλια μεταξύ Seine-Saint-Denis και Παρισιού – Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου – Stade de France – Πάρκο Villette – Όχθες Σηκουάνα.


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM