Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024- Τελετή έναρξης: H είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τους Πασχαλίδου, Στεφανουδάκη

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024- Τελετή έναρξης: H είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τους Πασχαλίδου, Στεφανουδάκη Facebook Twitter
0

Με τους σημαιοφόρους Μανώλη Στεφανουδάκη και Θεοδώρα Πασχαλίδου, η ελληνική αποστολή παρέλασε στην εμβληματική λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καταλήγοντας στην Place de la Concorde, κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, διακεκριμένος Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στον στίβο, ειδικεύεται στον ακοντισμό και τη σφαιροβολία. Έχει συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Στους Αγώνες του Λονδίνου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στην κατηγορία F54/55/56, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοσή του για εκείνη τη χρονιά, ενώ στη σφαιροβολία κατετάγη 17ος. Στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο, αναδείχθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό με βολή 29,45 μέτρων.

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου, από την πλευρά της, έκανε ιστορικό επίτευγμα το 2023, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με απώλεια όρασης που κατέκτησε την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η 27χρονη τζουντόκα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Παρά-Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ στην κατηγορία J1 των -70 κιλών.

Η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα για τους Αγώνες αποτελείται από 40 μέλη: 37 αθλητές και αθλήτριες, δύο βοηθούς εκκίνησης (ramp operators) στο μπότσια και έναν συνοδό αθλητή στον στίβο. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε 10 διαφορετικά αθλήματα: κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια.
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ