Παραολυμπιακοί: Τρία μετάλλια σε λίγη ώρα- Ασημένιοι Κωνσταντινίδης και Μανθοπούλου, χάλκινο η Παπασταματοπούλου

Παραολυμπιακοί: Τρία μετάλλια σε λίγη ώρα- Ασημένιοι Κωνσταντινίδης και Μανθοπούλου, χάλκινο η Παπασταματοπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

Το Σάββατο ήταν μια ημέρα γεμάτη επιτυχίες για τους Έλληνες παραολυμπιονίκες στο Παρίσι, με την κατάκτηση τριών μεταλλίων που ανέβασαν τη χώρα στην 40ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, στα 54 του χρόνια, απέδειξε για άλλη μια φορά την αντοχή και την αφοσίωσή του στον αθλητισμό. Ο Έλληνας ρίπτης ανέβηκε στο βάθρο για τρίτους συνεχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό της κορίνας F32. Με την τελευταία του προσπάθεια σημείωσε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με βολή στα 38.65 μέτρα, προσθέτοντας ακόμη μια επιτυχία στο πλούσιο βιογραφικό του.

Παράλληλα, η Λήδα Μανθοπούλου έκανε εντυπωσιακή αρχή στην πρώτη της συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με χρόνο 12.49 στον τελικό των 100 μέτρων, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ, κάνοντας περήφανους τους «ανθρώπους που τη βλέπουν από ψηλά», όπως σχολιάστηκε από την ΕΡΤ.

Τέλος, η ελληνική συμμετοχή στο Τάε Κβον Ντο απέφερε δύο χάλκινα μετάλλια, ένα την Παρασκευή και ένα το Σάββατο. Η Έλενα Παπασταματοπούλου, παρά την ήττα της από την Νσϊμόβα στα προημιτελικά της κατηγορίας +65κ (Κ44), κατάφερε να επικρατήσει στη διαδικασία των ρεπεσάζ, νικώντας τη Μεξικανή Βάργκας Φερνάντες με σκορ 9-36 και να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ