11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Πέθανε ο Μίτσελ Γουίγκινς, σπουδαίος σκόρερ του ΝΒΑ και των ελληνικών παρκέ

Πέθανε ο Μίτσελ Γουίγκινς, σπουδαίος σκόρερ του ΝΒΑ και των ελληνικών παρκέ Facebook Twitter
0

Ο Μίτσελ Γουίγκινς, πρώην παίκτης του NBA με θητεία στα ελληνικά γήπεδα και πατέρας του Άντριου Γουίγκινς των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Γουίγκινς είχε γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ με τη φανέλα του Μίλωνα, του Σπόρτιγκ και του Πανιωνίου. Με την παρουσία του στην Ελλάδα, κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των φιλάθλων, αναδεικνυόμενος δύο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος το 1994 και το 1996.

Αν και η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, είναι γνωστό ότι ο άλλοτε χαρισματικός σκόρερ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία δύο χρόνια. Το πρόβλημα αυτό επηρέασε βαθιά τον γιο του, Άντριου Γουίγκινς, ο οποίος απουσίασε για δύο μήνες από τη σεζόν 2022/23 στο NBA, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του. Η ψυχολογική επιβάρυνση ήταν εμφανής και είχε αντίκτυπο στην απόδοσή του με τους Γουόριορς.

Ο Μίτσελ Γουίγκινς είχε επίσης μια σημαντική καριέρα στο NBA, αγωνιζόμενος με τους Σικάγο Μπουλς, τους Χιούστον Ρόκετς και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Το 1993 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου υπέγραψε στον Μίλωνα. Ακολούθησαν δύο χρόνια στον Σπόρτιγκ (1994-1996) και μία σεζόν στον Πανιώνιο (1996-1997). Σε κάθε του βήμα στα ελληνικά γήπεδα, ο Γουίγκινς έδειξε το ταλέντο και την επιμονή του, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του ενός από τους καλύτερους ξένους παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο θάνατός του αποτελεί απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ και για όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν στα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα.

Αθλητισμός
0

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM