Πόσο «κοστίζει» η European Super League

Πόσο «κοστίζει» η European Super League Facebook Twitter
pixabay
0

Μεγάλη διαφορά φαίνεται ότι έχουν τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε σχέση με την ποδοσφαιρική αξία των 12 ομάδων που προχωρούν στην ίδρυση της European Super League προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Την «αξία» της European Super League, πλησιάζει μόνο η Premier League , σύμφωνα με σχετικά στοιχεία πλησιάζει, με 8,575 δισ. ευρώ.

Πόσο «κοστίζει» η European Super League Facebook Twitter

Οι 12 ομάδες που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στην European Super League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης (745,5 εκατ. ευρώ), η Μπαρτσελόνα (823 εκατ. ευρώ), η Ατλέτικο Μαδρίτης (748 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (718 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Σίτι (1,03 δισ. ευρώ), η Λίβερπουλ (1,01 δισ. ευρώ), η Τσέλσι (779,8 εκατ. ευρώ), η Άρσεναλ (549,1 εκατ. ευρώ), η Τότεναμ (680,8 εκατ. ευρώ), η Γιουβέντους (678,1 εκατ. ευρώ), η Μίλαν (508,8 εκατ. ευρώ) και η Ίντερ (618,3 εκατ. ευρώ). 

Εκτιμάται ότι, η αξία του νέου πρωταθλήματος μπορεί να ξεπεράσει τα αντίστοιχα εθνικά, καθώς η αξία των παικτών των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα είναι διπλάσια από εκείνη της Serie A, της Bundesliga και της ισπανικής Liga και 3 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη γαλλική Ligue 1.

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Αρσεναλ είναι στη λίστα με τις 50 κορυφαίες αθλητικές ομάδες του πλανήτη βάσει συνολικής αποτίμησης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM