Πρώτη νίκη σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός

Πρώτη νίκη σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός Facebook Twitter
0

Την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός. 

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, που εντυπωσιάζει με την ταχεία εξέλιξή του στα διεθνή κορτ, επικράτησε με 7-5, 6-7, 6-4, 6-3 του συνομηλίκου του Ισπανού, Κάρλος Ταμπερνέρ (Νο 194 στον κόσμο).


Ο Τσιτσιπάς που βρίσκεται στην 40ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, προηγήθηκε 3-0 και 5-2 στο πρώτο σετ, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε, για να έρθει η αντίδραση του νεαρού πρωταθλητή, που μετά από 58 λεπτά πήρε προβάδισμα με 7-5.


Το δεύτερο σετ ήταν και το πιο συναρπαστικό, καθώς ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε έξι φορές, αλλά ο Ταμπερνέρ ισοφάρισε ισάριθμες και πήρε το τάι μπρέικ με 7-6, μετά από μία ώρα και 11 λεπτά.


Ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο σετ και διατηρώντας σταθερό προβάδισμα δύο γκέιμ, χρειάστηκε 45 λεπτά για να πάρει το πλεονέκτημα με 6-4.

Στο τελευταίο σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε πιο σίγουρος από τον Ισπανό, κράτησε το σερβίς του και μετά από 41 λεπτά τελείωσε τον αγώνα με 6-3.


Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον 2ο γύρο θα είναι ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ, Νο 8 στον κόσμο. 

Σημειώνεται πως ο Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που προκρίνεται στον δεύτερο γύρο μετά το 2007. Τότε ήταν ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης που επικράτησε του Κρις Γκουτσιόνε στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός και είχε πάρει μία σημαντική πρόκριση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Αθλητισμός / Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση - Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
LIFO NEWSROOM