Ρέιβεν Σάντερς: Τι γνωρίζουμε για το μασκοφόρο άτομο που αγωνίζεται στη γυναικεία σφαιροβολία

Ρέιβεν Σάντερς: Τι γνωρίζουμε για το μασκοφόρο άτομο που αγωνίζεται στη γυναικεία σφαιροβολία Facebook Twitter
To Ρέιβεν Σάντερς στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 / Φωτογραφία: EPA
0

Το Ρέιβεν Σάντερς (Raven Saunders), που αγωνίζεται στη σφαιροβολία γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, συγκέντρωσε σήμερα τα βλέμματα.

Καθώς διεξάγονταν οι προκριματικοί αγώνες για τη σφαιροβολία γυναικών, όλοι πρόσεξαν την ψηλή φιγούρα που αγωνιζόταν με τη μάσκα. Πρόκειται για το Ρέιβεν Σάντερς από τις ΗΠΑ, που πάντα αγωνίζεται με θεατρική αμφίεση. 

Το Ρέιβεν Σάντερς είναι non binary, χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες «they/them» και φέρνει το δικό του, ξεχωριστό στυλ σε κάθε συνάντηση που παρευρίσκεται. Το πρωί της Πέμπτης εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φορώντας μια μαύρη μάσκα που κάλυπτε όλο το πρόσωπο και χάλκινα γυαλιά ηλίου, ενώ τα μαλλιά του ήταν βαμμένα νέον πράσινο και μοβ. 

Αγωνίστηκε στα προκριματικά της σφαίρας γυναικών και προκρίθηκε στον τελικό.

Σε παλαιότερη συνέντευξη έχει μιλήσει για το βλέμμα «Hulk» από τον γνωστό υπερήρωα, ένα βλέμμα που το βοηθά να αισθάνεται σαν υπερήρωας και το ίδιο, καθώς ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τη σφαίρα. Το Σάντερς είχε κερδίσει ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο και, στην τελετή, σταύρωσε τα χέρια και σχημάτισε ένα «Χ» με τους καρπούς του. Εξήγησε αργότερα ότι το «Χ» ήταν για να αποδώσει «το σημείο όπου συναντώνται όλοι οι άνθρωποι που καταπιέζονται».

Το Ρέιβεν Σάντερς, 28 χρονών, με καταγωγή από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας έχει κερδίσει τους τίτλους σφαιροβολίας στο NCAA το 2015 και το 2016.

Δεν είχε συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, καθώς τέθηκε εκτός αγώνων για 18 μήνες λόγω τριών «αποτυχιών» (δεν παραβρέθηκε) στα τεστ αντιντόπινγκ, μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Με πληροφορίες από seattletimes.com

 
 
 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ