Ρίο: Χρυσό μετάλλιο για τον Κιπτσόγκ στο Μαραθώνιο - Απόλυτη κυρίαρχος η Κένυα

Ρίο: Χρυσό μετάλλιο για τον Κιπτσόγκ στο Μαραθώνιο - Απόλυτη κυρίαρχος η Κένυα Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων, αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες από την ίδια χώρα σε άνδρες και γυναίκες.

Μετά την Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ που νίκησε τον Μαραθώνιο γυναικών, ήταν η σειρά του Ελιούντ Κιπτσόγκ να κόψει πρώτος το νήμα στο Μαραθώνιο ανδρών.

Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08:44, αφήνοντας δεύτερο τον Αιθίοπα Φεϊζά Λιλέσα με 2:09:54 και τρίτο τον Αμερικανό Γκάλεν Ραπ με 2:10:05. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένας αθλητής από την Κένυα νικά στον Μαραθώνιο, μετά τον Σάμουελ Βανζίρου το 2008 στο Πεκίνο.

Τέταρτος τερμάτισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γκιρμάρι Γκεμπρεσλασιέ που είναι Αιθίοπας στην καταγωγή αλλά πλέον τρέχει για την Ερυθραία.

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι δύο Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο, στην πρώτη τους παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Χριστόφορος Μερούσης τερμάτισε στην 116η θέση με χρόνο 2:29:39 και ο Μιχάλης Καλομοίρης στην 132η θέση με χρόνο 2:37:03.

Ορισμένες από τις προσπάθειες των δρομέων να τερματίσουν ήταν συγκινητικές όπως του Ιρανού Μοραντί, που είχε καταρρεύσει στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε γονατιστός στην 129η θέση, αλλά και του Αργεντινού Μπρούνο που έτρεξε τα τελευταία 2 χιλιόμετρα πατώντας στο ένα πόδι λόγω κράμπας και τερμάτισε με υπερπροσπάθεια στην 137η θέση.

Συνολικά, τερμάτισαν 140 Μαραθωνοδρόμοι από τους 155 που ξεκίνησαν την κούρσα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM