Ρούνεϊ: «Μας αντιμετώπισαν σαν πειραματόζωα» - Οργή για την ολιγωρία της Βρετανίας

Ρούνεϊ: «Μας αντιμετώπισαν σαν πειραματόζωα» - Οργή για την ολιγωρία της Βρετανίας Facebook Twitter
1

O Γουέιν Ρούνεϊ λέει πως η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές του ποδοσφαίρου μεταχειρίστηκαν τους παίκτες «σαν πειραματόζωα» στην επιδημία του κορωνοϊού.

Η Premier League, η EFL (διοργανώτρια των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών) και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βρετανίας αποφάσισαν αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στην Αγγλία, τουλάχιστον ως τις 3 Απριλίου.

Ωστόσο ο Γουέιν Ρούνεϊ δήλωσε εξοργισμένος με τις βρετανικές αρχές για την αργοπορία που επέδειξαν στη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Γιατί έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή; Γιατί έπρεπε να αρρωστήσει ο Αρτέτα για να κάνουμε το σωστό. Για όλους εμάς στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν μια εβδομάδα γεμάτη ανησυχία, στη διάρκεια της οποίας νιώσαμε πως δεν υπάρχει καθοδήγηση από την κυβέρνηση, την ομοσπονδία και την Premier League», αναφέρει ο Άγγλος επιθετικός στην στήλη του στους Sunday Times. 

Και συνεχίζει: «Μέχρι να αποφασιστεί η αναστολή της δράσης, μας αντιμετώπιζαν σαν πειραματόζωα. Αν κάποιος από την οικογένειά μου μολυνθεί μέσα από εμένα επειδή έπρεπε να παίζω ενώ δεν ήταν ασφαλές, και αρρωστήσει βαριά, θα πρέπει να σκεφτώ πολύ για το αν θα ξαναπαίξω ποτέ, Δεν θα συγχωρούσα ποτέ τις αρχές. Όλα τα άλλα αθλήματα σε όλες τις χώρες είχαν κλείσει και μας έλεγαν να συνεχίσουμε. Αναρωτιόμασταν "έχει να κάνει με τα χρήματα;". Τελικά επικράτησε η λογική».

«Δεν έχουμε πρόβλημα να παίζουμε μέχρι και τον Σεπτέμβριο, αν χρειαστεί. Αυτή είναι η δουλειά μας, αρκεί να είμαστε ασφαλείς», καταλήγει ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ανισότητα στο άλμα με σκι - 500 ευρώ στους άνδρες, πετσέτες και σαμπουάν στις γυναίκες

Αθλητισμός / Γερμανία: Ανισότητα στο άλμα με σκι - 500 ευρώ στους άνδρες, πετσέτες και σαμπουάν στις γυναίκες

Αυτή η πενιχρή ανταμοιβή φέρνει στη μνήμη το περιστατικό του 1989, όταν η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έλαβε ως έπαθλο ένα σετ καφέ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η αντιμετώπιση αλά Johnson του κορωνοϊού, είναι προϊόν ευφυούς σκέψης και διάθεσης να αναλάβει την πελώρια πολιτική ευθύνη.Είναι αδύνατον να γίνει κατανοητή από τρομοκρατημένους κι ανασφαλείς ανθρώπους.Επίσης, υπάρχει μια βαθιά αντιπάθεια στο πρόσωπό του υποκινούμενη από τις πολιτικές του θέσεις και στο ρόλο του στο Brexit, που σίγουρα θα παίξουν ρόλο στο μέγεθος της πίεσης που θα αντιμετωπίσει στην εφαρμογή της απόφασής του. Να τονίσω κάτι που δεν αναφέρεται: Η σύγκριση με τα μέτρα που παίρνουν άλλες χώρες είναι παντελώς έωλη!! Η Βρετανία δεν μπορεί λόγω κλίματος να ελπίζει σε πιθανή υποχώρηση της πανδημίας στο έδαφός της σε κάνα δυο μήνες όπως ίσως οι Μεσογειακές χώρες. Άρα το χρονικό διάστημα της καραντίνας αλά χερσαία Ευρώπη, δεν είναι καθόλου διαχειρίσιμο διότι θα καταστρέφονταν η Οικονομία δίχως να αποφευχθούν οι εκατόμβες θυμάτων.