«Σαν τη μαμά μου»- Κόρη παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ U20 στο μήκος

«Σαν τη μαμά μου»- Κόρη παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ U20 στο μήκος Facebook Twitter
Η Λαρίσα Ιαπικίνο (Πηγή φωτό Instagram)
0

Το μήκος είναι στα... γονίδια της Λαρίσα Ιαπικίνο. Και η κόρη της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του αγωνίσματος, Φιόνα Μέι, το απέδειξε πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ U20.

Η 18χρονη άλτρια προσγειώθηκε στα 6,91 μ., στο ιταλικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στην Ανκόνα. Με το άλμα αυτό έφτασε τρία εκατοστά πιο μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου U20 (κάτω των 20 ετών), που είχε πετύχει η Χάικε Ντρέσλερ το 1983, δηλαδή 19 χρόνια πριν από τη γέννηση της Ιαπικίνο.

Παράλληλα η Λαρίσα Ιαπικίνο έγραψε το όνομά της δίπλα σε εκείνο της μητέρας της, στη λίστα των εθνικών ρεκόρ. Με το 6,91 μ. που σημείωσε ισοφάρισε το ιταλικό ρεκόρ γυναικών κλειστού στίβου στο μήκος, το οποίο είχε πετύχει η Φιόνα Μέι το 1998 για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 

«Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έκανα. Όταν είδα το 6,91 μ. είπα στον εαυτό μου ότι πήδηξα όπως η μητέρα μου, μετά συνειδητοποίησα τα υπόλοιπα. Και τώρα όλα φαίνονται σουρεαλιστικά, ένα όνειρο», δήλωσε η Ιαπικίνο.

Όσο για το γεγονός ότι κατέρριψε το ρεκόρ της Ντρέσλερ, μιας θρυλικής μορφής του στίβου, δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Με σόκαρε το ότι κατέρριψα ένα δικό της ρεκόρ, ήταν μία από τις θεές του μήκους», δήλωσε χαρακτηριστικά η 18χρονη.

Η Λαρίσα Ιαπικίνο είναι κόρη της πρωταθλήτριας του μήκους Φιόνα Μέι και του επικοντιστή και δεκαθλητή Τζιάνι Ιαπικίνο. Η Μέι έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια- δύο σε ανοιχτό στίβο και μία σε κλειστό στίβο- ενώ η τεράστια συλλογή μεταλλίων της περιλαμβάνει και δύο αργυρά από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM