Τόκιο 2020: Μπόνους 660.000 δολαρίων στην αρσιβαρίστρια που κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Φιλιππίνων

Τόκιο 2020: Η αρσιβαρίστρια Χιντιλίν Ντίαζ έγραψε ιστορία κερδίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Φιλιππίνων Facebook Twitter
Το πρώτο Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας της πρόσφερε στις Φιλιππίνες η 30χρονη αρσιβαρίστρια - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Μέχρι χθες, Δευτέρα, οι Φιλιππίνες, μια χώρα σχεδόν 110 εκατομμυρίων ανθρώπων παθιασμένων με τα σπορ, δεν είχε κερδίσει ποτέ χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο αρνητικό αυτό σερί έδωσε τέλος σήμερα η αρσιβαρίστρια Χιντιλίν Ντίαζ, που κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία των 55 κιλών, πετυχαίνοντας παράλληλα και δύο ολυμπιακά ρεκόρ σε ζετέ και σύνολο.


«Είναι απίστευτο. Περίμενα να νικήσω, όμως όταν το έχεις καταφέρει, ουάου, είναι σαν να νόμιζες πως δεν θα συνέβαινε» ανέφερε η ίδια παραδεχόμενη πως είχε καταφέρει να σηκώσει έως 125 κιλά και πως πέτυχε για πρώτη φορά στη ζωή της ρεκόρ στο επολέ ζετέ με 127 κιλά! 


Ο τελικός της κατηγορίας των 55κ. γυναικών στο «Tokyo International Forum» ήταν απ’ τους καλύτερους και τους πλέον συναρπαστικούς των εφετινών Αγώνων του Τόκιο με τις Ντίαζ και την Κινέζα Κιούγιουν Λιάο -η οποία κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο- να κάνουν φοβερή εμφάνιση. 


Η αθλήτρια απ’ τις Φιλιππίνες σήκωσε 124 κιλά, ξεπερνώντας κατά ένα το προηγούμενο Ολυμπιακό ρεκόρ της κατηγορίας των 55κ. Η Λιάο «απάντησε» με 126 κιλά, για να ακολουθήσει το τελικό «χτύπημα» της Ντίαζ, που κράτησε τα 127 κιλά, έκανε τρίτο στη σειρά Ολυμπιακό ρεκόρ κι έσπασε το αντίστοιχο του συνόλου με 224 κ., κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.


Ήταν η τέταρτη συμμετοχή της 30χρονης σε Ολυμπιακούς αγώνες. «Είμαι 30 χρόνων και νόμιζα πως η απόδοσή μου είχε πάρει την κατιούσα, όμως, σοκαρίστηκα όταν τα κατάφερα» παραδέχεται η ίδια. 

Με αυτό το μετάλλιο δεν γράφει μόνο ιστορία στη χώρα της, αλλά θα αλλάξει τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της, αφού θα πάρει ως μπόνους από την Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας της το ποσό των 660.000 δολαρίων . 
 

Με πληροφορίες από New York Times/BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM