Τόμας Τσεκόν: Κοιμάται στο πάρκο ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης

Τόμας Τσεκόν: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης κοιμάται στο πάρκο λόγω ζέστης Facebook Twitter
0

Ο Ιταλός κολυμβητής Τόμας Τσεκόν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, έγινε viral για τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς του και ξανά τώρα, διότι δεν άντεξε τη ζέστη στο Ολυμπιακό χωριό και προτίμησε να κοιμηθεί στο πάρκο.

Άπλωσε μια πετσέτα στο γρασίδι, δίπλα σε ένα παγκάκι, έβγαλε τα παπούτσια του και έπεσε να κοιμηθεί. Η φωτογραφία του Ιταλού πρωταθλητή της κολύμβησης Τόμας Τσεκόν, που τον δείχνει να κοιμάται στο πάρκο του Ολυμπιακού Χωριού, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρωτοσέλιδο στον ιταλικό Τύπο την Κυριακή.

Τόμας Τσεκόν: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης κοιμάται στο πάρκο λόγω ζέστης Facebook Twitter

Ο 23χρονος Τόμας Τσεκόν ή «καρχαρίας», όπως τον αποκαλούν τα ιταλικά ΜΜΕ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο ανδρών, όμως είναι απογοητευμένος από τις συνθήκες διαβίωσης των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης την Τετάρτη 31 Ιουλίου, μετά την ήττα του στον τελικό των 200μ. ύπτιο, παραχώρησε συνέντευξη στη ιταλική δημόσια τηλεόραση και δήλωσε πως αισθάνεται κούραση εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Στο Χωριό δεν υπάρχει κλιματισμός, κάνει ζέστη, το φαγητό είναι κακό. Πολλοί αθλητές μετακομίζουν εξαιτίας όλων αυτών... Δεν είναι δικαιολογία, είναι η αληθινή κατάσταση, που πιθανώς δεν γνωρίζουν όλοι. Δίνω έμφαση στο ό,τι αυτό δεν είναι μια δικαιολογία ή ένα άλλοθι, όλοι βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις και ζούμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Είναι κάτι που πιθανώς πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν και θεωρώ σωστό να πω την ιστορία... Τα παράτησα στον ημιτελικό, λίγο κουρασμένος, είναι δύσκολο να κοιμηθεί κανείς τη νύχτα και το απόγευμα με τον θόρυβο και τη ζέστη. Ναι, και για μένα κάνει ζέστη, στο Χωριό δεν υπάρχει καθόλου air condition, δεν τρώμε καλά και υπάρχει πρόβλημα με το φαγητό. Πολλοί αθλητές μετακομίζουν για αυτούς τους λόγους», δήλωσε ο 23χρονος πρωταθλητής της κολύμβησης.

Ο Τσεκόν διευκρίνισε πως πολλοί αθλητές εγκαταλείπουν το Ολυμπιακό Χωριό για να μείνουν σε ξενοδοχεία ενώ άλλοι αγοράζουν φαγητό εκτός του Χωριού. Ο ίδιος, δήλωσε πως η διοργάνωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν ανώτερη και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς τους Ιάπωνες.

Την φωτογραφία με τον Τόμας Τσεκόν να κοιμάται στο γρασίδι του πάρκου στο Ολυμπιακό Χωριό ανέβασε σε story στο Instagram o Σαουδάραβας αθλητής της κωπηλασίας Χουσεΐν Αλιρέζα. Το στιγμιότυπο έγινε πολύ γρήγορα viral ενώ δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο αναφέρουν πως πρόκειται για μια μορφή διαμαρτυρίας για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο Ολυμπιακό Χωριό.

Υπενθυμίζεται πως, ήδη, από το περασμένο καλοκαίρι η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» είχε ανακοινώσει πως δεν θα τοποθετηθεί κλιματισμός στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των Αγώνων.

Ο Τόμας Τσεκόν είναι ήδη ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού καθώς ένα απόσπασμα από την απονομή του μεταλλίου του έγινε viral: Ο κολυμβητής με τους ιδιαίτερα καλοσχηματισμένους μύες θεωρείται έκτοτε ένας από τους πιο «καυτούς» αθλητές στο Παρίσι.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γερμανοί αθλητές καταγγέλλουν ελλείψεις στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γερμανοί αθλητές καταγγέλλουν ελλείψεις στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού

Οι συγκοινωνίες και το φαγητό είναι τα δύο βασικά προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό για την γερμανική αντιπροσωπεία - «Τα βγάζουμε πέρα επειδή έχουμε φαγητό και στο διαμέρισμα», ανέφερε Γερμανός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μάσκες και ανησυχία για τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μάσκες και ανησυχία για τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών

Απομακρύνθηκαν από το Ολυμπιακό Χωριό και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο οι Αμερικανοί αθλητές κολύμβησης Ντέιβιντ Τζόνστον και Λουκ Γουίτλοκ, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM