Νέες ελπίδες για την αποτελεσματική θεραπεία του μεταταστικού καρκίνου του μαστού δίνει μια βιονική νανοσυσκευή που δημιούργησαν Κινέζοι επιστήμονες.
Ερευνητές του Ινστιτούτου της Σανγκάης Materia Medica, που τελεί υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, κατασκεύασαν την νανοσυσκευή rHS-DTX, που εισάγεται στον οργανισμό των ασθενών με τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Η συσκευή δοκιμάσθηκε σε ποντίκια με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και επετεύχθηκε ρυθμός αναχαίτισης του όγκου 98,2%, καθώς και ρυθμός καταστολής της μετάστασης στον πνεύμονα 99,6%.
Ενθαρρυντικό θεωρείται και το γεγονός οτι δεν παρατηρήθηκε σοβαρή τοξικότητα στα κύρια όργανα και στο αίμα των ποντικών.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο σύνηθης μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού.
Η χημειοθεραπεία παραμένει η κύρια θεραπεία για τους πρωτογενείς όγκους και τις μεταστάσεις του καρκίνου του μαστού, η μέθοδος όμως αυτή δεν μπορεί να διαφοροποιήσει αποτελεσματικά τα καρκινικά από τα φυσιολογικά κύτταρα.
Η νέα αυτή νανοσυσκευή δίνει ελπιδοφόρα αποτελέσματα αποτελέσματα στην καταστολή των καρκινικών όγκων.