Ελληνίδα ερευνήτρια ανάμεσα στους 24 νέους που πήραν σημαντική υποτροφία από τη NASA

Ελληνίδα ερευνήτρια ανάμεσα στους 24 νέους που πήραν σημαντική υποτροφία από τη NASA Facebook Twitter
0

Μία Ελληνίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια στις ΗΠΑ είναι ανάμεσα στους 24 νέους επιστήμονες που επέλεξε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία για να χορηγήσει υποτροφία στο πλαίσιο του υψηλού κύρους προγράμματος NASA Hubble Fellowship Program.

Πρόκειται για την Δρα Γεωργία-Βιργινία Πανοπούλου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας καινοτόμου προσέγγισης για την μελέτη του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας μέσω παρατηρήσεων σε μεσοαστρικά νέφη.

Το πρόγραμμα ενισχύει έως για τρία χρόνια πολλά υποσχόμενους ερευνητές προκειμένου να διεξάγουν ανεξάρτητη μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής, στο πεδίο της θεωρίας, της παρατήρησης, του πειραματισμού ή της ανάπτυξης νέων οργάνων.

Οι νέοι υπότροφοι θα αρχίσουν την έρευνα τους το φθινόπωρο του 2019 στο πανεπιστήμιο ή στο ερευνητικό τους κέντρο στις ΗΠΑ.

Η κ. Πανοπούλου πήρε το διδακτορικό της στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2017 υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κώστα Τάσση και σήμερα διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Αστρονομίας του Caltech στην ομάδα του καθηγητή Τόνι Ρέντχεντ, εστιάζοντας κυρίως στα μαγνητικά πεδία και στην αστροφυσική της μεσοαστρικής ύλης.

Το 2017, ως νέα διδάκτορας, της είχε απονεμηθεί το Βραβείο Νέου Ερευνητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM