Ένα 'έξυπνο' αναπηρικό αμαξίδιο που μπορεί να σώσει ζωές

Ένα 'έξυπνο' αναπηρικό αμαξίδιο που μπορεί να σώσει ζωές Facebook Twitter
O 20χρονος Tim Balz, παρουσιάζει την "έξυπνη" αναπηρική καρέκλα, Connected Wheelchair
2

Μιά νέα, 'έξυπνη' αναπηρική καρέκλα, ονόματι Connected Wheelchair, που συνδέεται με το διαδίκτυο και καταγράφει τις σωματικές λειτουργίες του χρήστη της, δημιούργησε ο δευτεροετής φοιτητής ρομποτικής Tim Balz, κατά τη διάρκεια της πρακτικής του εξάσκησης στην εταιρεία Intel.

Ο 20χρονος Balz, που έχει ιδρύσει από το 2011 μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιδιορθώνει αμαξίδια, ήταν ο ιδανικός team leader που επιλέχθηκε από την Intel για να ολοκληρώσει το project της διασυνδεδεμένης αναπηρικής καρέκλας, Connected Wheelchair.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και επιτεύγματα της Intel, ο Balz, κατάφερε να δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη, μέσω βιομετρικών αισθητήρων, που μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τους επιβλέποντες ιατρούς του, αλλά και να ειδοποιεί τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που εντοπίσει ότι κινδυνεύει η ζωή του ασθενή. Παράλληλα, η "έξυπνη" καρέκλα διαθέτει σύστημα εντοπισμού προσβασιμότητας που ειδοποιεί το χρήστη σε περίπτωση που ο δρόμος είναι δύσβατος για το αμαξίδιο, βελτιώνοντας έτσι, την καθημερινότητά του.

Η οθόνη του συστήματος καταγραφής των ζωτικών λειτουργιών της Connected Wheelchair

Μάλιστα, το project της "έξυπνης", διασυνδεδεμένης αναπηρικής καρέκλας, προσέλκυσε τo ενδιαφέρον του διάσημου αστροφυσικού Dr. Stephen Hawking, ο οποίος με μήνυμά του, εξήρε την προσπάθεια της ομάδας που ηγήθηκε ο Tim Balz.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του πρότζεκτ Connected Wheelchair, στο Cnet:

Και δείτε το μήνυμα του Dr. Steven Hawking προς την ομάδα που κατασκεύασε την Connected Wheelchair:

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως οι άνθρωποι αρχίζουν να προτιμούν την ενσυναίσθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την ανθρώπινη;

Τech & Science / Μήπως οι άνθρωποι αρχίζουν να προτιμούν την ενσυναίσθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την ανθρώπινη;

Πιο «ανθρώπινο» κι από άνθρωπο αποδείχθηκε το GPT-4.5, σύμφωνα με νέα έρευνα – γιατί το τεστ Τιούρινγκ ίσως πλέον δεν αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά εμάς τους ίδιους
LIFO NEWSROOM
Αυτή η μέθοδος μπορεί να απομακρύνει τα επιβλαβή μικροπλαστικά από το πόσιμο νερό

Τech & Science / Αυτή η μέθοδος μπορεί να απομακρύνει τα επιβλαβή μικροπλαστικά από το πόσιμο νερό

Τα μικροπλαστικά –πολύ μικρά τεμάχια πλαστικού που προκύπτουν από την αποσύνθεση μεγαλύτερων πλαστικών απορριμμάτων– έχουν εντοπιστεί στο ανθρώπινο αίμα, τους πνεύμονες, ακόμη και στον εγκέφαλο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικά! Και εκεί που έχει φτάσει η τεχνολογία, αρκεί πλέον να οραματιστούμε κάτι και σίγουρα θα βρεθεί ένας τρόπος να υλοποιηθεί, αργά ή γρήγορα. Μπράβο λοιπόν σε όσους οραματίζονται τρόπους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, και όχι όπλα πχ.