Ένα «έξυπνο» κολιέ βοηθά τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο

Ένα «έξυπνο» κολιέ βοηθά τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Το να κόψει το τσιγάρο ένας καπνιστής εξελίσσεται για πολλούς ανθρώπους δύσκολη υπόθεση λόγω του εθισμού στη νικοτίνη. 

Ωστόσο, ένα κολιέ που ονομάζεται «SmokeMon», του Πανεπιστημίου Northwestern, στοχεύει να βοηθήσει όσους επιθυμούν να κόψουν οριστικά αυτή τη συνήθεια. 
 
Πώς βοηθάει λοιπόν; Πρώτον, το κολιέ παρακολουθεί τις συνήθειες ενός ατόμου όταν καπνίζει. Αυτό περιλαμβάνει το πότε ανάβει ένα τσιγάρο, τη διάρκεια της «τζούρας», την ποσότητα του καπνού που εισπνέεται και το χρόνο μεταξύ κάθε τσιγάρου. 

Στη συνέχεια, τα δεδομένα που συλλέγονται «χαρτογραφούνται» για να προσδιοριστεί πόσο επιβλαβής είναι η έκθεση του ατόμου στο μονοξείδιο του άνθρακα.
 
Το επόμενο πράγμα που κάνει το κολιέ είναι ουσιαστικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να κόψουν το τσιγάρο. Η «χαρτογράφηση» της συνήθειας του καπνίσματος του ατόμου βοηθά τους ειδικούς να καταλάβουν πόσο εθισμένο είναι. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην οργάνωση της διακοπής της εν λόγω συνήθειας.  
 
Αυτή τη στιγμή, το SmokeMon λειτουργεί καλύτερα με τα κλασικά τσιγάρα αλλά η ερευνητική ομάδα ελπίζει να συμπεριλάβει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM
Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM