Έρευνα: Αναγκαίος ο αερισμός σε εσωτερικούς χώρους - Πιο βασικός από την απολύμανση

Έρευνα: Αναγκαίος ο αερισμός σε εσωτερικούς χώρους - Πιο βασικός από την απολύμανση Facebook Twitter
0

Ο διαρκής αερισμός σε εσωτερικούς χώρους είναι πιο σημαντικός και αναγκαίος από την απολύμανση των επιφανειών, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Πέρα από τη μετάδοση μέσω σταγονιδίων, βλέπουμε σαφή αύξηση στη μετάδοση μέσω αεροζόλ», τονίζει ο Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής των επιδημιολόγων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Σαριτέ του Βερολίνου, επικαλούμενος νέες έρευνες.

Όπως εξηγεί, η μετάδοση μέσω σταγονιδίων γίνεται με βήχα ή φτέρνισμα, ενώ για τη μετάδοση μέσω αεροζόλ αρκεί η αναπνοή, που αφήνει στον αέρα ιικό φορτίο.

«Αν είναι έτσι τα πράγματα και ο ιός βρίσκεται στον αέρα, τότε, φυσικά, θα πρέπει ο αέρας να αλλάζει. Αντιθέτως, αν είναι κάτι που μπορούμε να μην κάνουμε επί καθημερινής βάσης, αυτό είναι η απολύμανση επιφανειών», σημείωσε ο Γερμανός επιδημιολόγος.

Ο Κρίστιαν Ντρόστεν επισήμανε επίσης ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ πρέπει να υποδέχονται πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί και το εσωτερικό, θα πρέπει να γίνει με ανοικτά παράθυρα και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. 

Με πληροφορίες από Tagesspiel

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM