Πριν λίγες ώρες, το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά του MSQRD, μιας εφαρμογής που εδώ και κάποιες εβδομάδες σαρώνει στο App Store και το Google Play, έχοντας καρφωθεί στην κορυφή των charts. Το Masquarade, δημιούργημα μιας startup από την Λευκορωσία, στηρίζεται σε μια πολύ απλή ιδέα και μια άψογη υλοποίηση...
Ειδήσεις σαν την παραπάνω κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μικρά αλλά αληθινά 'success stories' που αποδεικνύουν ότι η επιχειρηματικότητα που ανταμείβει δεν είναι κάτι το άπιαστο. Το ανέφικτο. Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της ιδέας, την αρτιότητα της υλοποίησης και την αποφασιστικότητα των εμπνευστών της.
Θεωρείς ότι τα έχεις; Ακού λοιπόν αυτό το νέο που σε αφορά:
Η Εφαρμογιάδα αναβιώνει στο Ρομάντσο!
Τι είναι η "Εφαρμογιάδα";
Είναι ένας διαγωνισμός για developer εφαρμογών φορητών συσκευών με στόχο να αναδείξει εφαρμογές ιδιωτών και μικρών επιχειρηματικών σχημάτων στο ευρύτερο κοινό. Μέχρι σήμερα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 30 developer και 350 συμμετεχόντων.
Πίσω από την ιδέα βρίσκεται η εταιρία AETNA, η οποία ξεκίνησε το διαγωνισμό το 2012, και φέτος στην 4η Εφαρμογιάδα, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη SKYWALKER.GR, η οποία έχει περισσότερα από 16 χρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά.
Το όραμα της ΑΕΤΝΑ είναι η ανάδειξη νέων developer, οι οποίοι χρειάζονται μια ευκαιρία για να κάνουν το πρώτο βήμα στην καριέρα τους, ενώ η SKYWALKER.GR βοηθά καθημερινά χιλιάδες νέους να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον.
Ποιος είναι ο μηχανισμός ανάδειξης των καλύτερων εφαρμογών;
Αφού είσαι φαν της καινοτομίας, αυτό θα σου αρέσει!
Οι εφαρμογές δεν αξιολογούνται από κριτική επιτροπή, αλλά από ένα πολυποίκιλο κοινό, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Το κοινό επενδύει εικονικά χρήματα, που λαμβάνει στο registration πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στις εφαρμογές που κρίνει πιο πετυχημένες. Οι τρεις εφαρμογές που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα χρήματα είναι και οι νικήτριες του διαγωνισμού.
Στην Εφαρμογιάδα οι διαγωνιζόμενοι εκτός από το έπαθλο που θα κερδίσουν, έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που αναζητούν developer, με επενδυτικά σχήματα που αναζητούν εν δυνάμει πετυχημένες εφαρμογές και με άλλους developer που αναζητούν συνεργάτες.
Ο μέγιστος αριθμός διαγωνιζόμενων ανά Εφαρμογιάδα είναι 12. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν πέντε λεπτά για να παρουσιάσουν την εφαρμογή τους. Στην περίπτωση που οι εφαρμογές είναι ήδη αναγνωρισμένες στην αγορά, δεν μπορούν να διαγωνιστούν μαζί με τις υπόλοιπες.
Διαγωνιζόμενοι που πέρασαν από τις προηγούμενες Εφαρμογιάδες, όπως ο Γιάννης Ζαούδης, ο οποίος είναι τώρα ιδρυτής της Pollfish και o Γιάννης Κατσιώτης των Parking Defenders (τώρα Parkaround) αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι άφταστο.
Ενδιαφέρεσαι να διαγωνιστείς; Δήλωσε συμμετοχή στο www.efarmogiada.gr μέχρι τις 24 Μαρτίου.
Βιάσου λοιπόν! Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Η Εφαρμογιάδα #4 ίσως να είναι η ευκαιρία που περίμενες.
σχόλια