Έρχεται η νέα έκδοση του πρωτοκόλλου HTTP που θα κάνει το διαδίκτυο αστραπιαίο

Έρχεται η νέα έκδοση του πρωτοκόλλου HTTP που θα κάνει το διαδίκτυο αστραπιαίο Facebook Twitter
1

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη δομική αλλαγή που έγινε στο Internet, τα τελευταία 16 χρόνια. Το γνωστό "http://" που βρίσκεται μπροστά από κάθε διαδικτυακή διεύθυνση, που στην επιστημονική διάλεκτο ονομάζεται "Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου", αναβαθμίστηκε στην έκδοση 2, σηματοδοτώντας την απαρχή ενός ακόμα γρηγορότερου διαδικτύου.

 

Το HyperText Transfer Protocol (HTTP) αποτελεί ένα από τα βασικά δομικά υλικά του World Wide Web το οποίο προτάθηκε από τον Σερ Τιμ Μπέρνερς Λι και την ομάδα του, που εφήυραν τον παγκόσμιο ιστό. Στην ουσία είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από τους Browsers του internet για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν διακομιστή (server) και έναν πελάτη (client). 

 

Σύμφωνα με τον Guardian, η αναβάθμισή του HTTP από την version 1.1 που υπάρχει από το 1999 στην version 2 (ή HTTP/2) πρόκειται να έχει αισθητή επίδραση στην ταχύτητα με την οποία φορτώνουν οι ιστοσελίδες, κάνοντας το browsing μεταξύ ιστοσελίδων αστραπιαίο. Πράγμα που θα ισχύει και στις εκδοχές των site για κινητά τηλέφωνα και smartphones, κάνοντας ταχύτερο και το mobile browsing.

 

Οι νέες αλλαγές πήραν μόλις το πράσινο φως από την αρμόδια τεχνική αρχή του Παγκόσμιου Ιστού, και εναπόκειται πλέον στα μεγάλα sites και τις ιντερνετικές εταιρείες το πότε θα ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τη χρήση του νέου πρωτοκόλλου HTTP/2, με τους "μεγάλους" του διαδικτύου, Google, Facebook, Yahoo και Wordpress, να ξεκινούν από τις αρχές του 2016.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια