Έρχεται η νέα έκδοση του πρωτοκόλλου HTTP που θα κάνει το διαδίκτυο αστραπιαίο

Έρχεται η νέα έκδοση του πρωτοκόλλου HTTP που θα κάνει το διαδίκτυο αστραπιαίο Facebook Twitter
1

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη δομική αλλαγή που έγινε στο Internet, τα τελευταία 16 χρόνια. Το γνωστό "http://" που βρίσκεται μπροστά από κάθε διαδικτυακή διεύθυνση, που στην επιστημονική διάλεκτο ονομάζεται "Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου", αναβαθμίστηκε στην έκδοση 2, σηματοδοτώντας την απαρχή ενός ακόμα γρηγορότερου διαδικτύου.

 

Το HyperText Transfer Protocol (HTTP) αποτελεί ένα από τα βασικά δομικά υλικά του World Wide Web το οποίο προτάθηκε από τον Σερ Τιμ Μπέρνερς Λι και την ομάδα του, που εφήυραν τον παγκόσμιο ιστό. Στην ουσία είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από τους Browsers του internet για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν διακομιστή (server) και έναν πελάτη (client). 

 

Σύμφωνα με τον Guardian, η αναβάθμισή του HTTP από την version 1.1 που υπάρχει από το 1999 στην version 2 (ή HTTP/2) πρόκειται να έχει αισθητή επίδραση στην ταχύτητα με την οποία φορτώνουν οι ιστοσελίδες, κάνοντας το browsing μεταξύ ιστοσελίδων αστραπιαίο. Πράγμα που θα ισχύει και στις εκδοχές των site για κινητά τηλέφωνα και smartphones, κάνοντας ταχύτερο και το mobile browsing.

 

Οι νέες αλλαγές πήραν μόλις το πράσινο φως από την αρμόδια τεχνική αρχή του Παγκόσμιου Ιστού, και εναπόκειται πλέον στα μεγάλα sites και τις ιντερνετικές εταιρείες το πότε θα ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τη χρήση του νέου πρωτοκόλλου HTTP/2, με τους "μεγάλους" του διαδικτύου, Google, Facebook, Yahoo και Wordpress, να ξεκινούν από τις αρχές του 2016.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια