Θα τρώγατε nuggets εργαστηρίου; Ο FDA ενέκρινε τεχνητό κρέας κοτόπουλου

Θα τρώγατε nuggets εργαστηρίου; Ο FDA ενέκρινε τεχνητό κρέας κοτόπουλου Facebook Twitter
0

Την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) έλαβε για πρώτη φορά κοτόπουλο που «καλλιεργήθηκε» σε εργαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση το κοτόπουλο, που καλλιεργήθηκε εργαστηριακά από την Upside Foods είναι ασφαλές για κατανάλωση, αν και δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς πώληση.

Ο FDA ανακοίνωσε χθες ότι «αξιολόγησε τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν στον οργανισμό και δεν έχει περαιτέρω ερωτήσεις προς το παρόν σχετικά με τα συμπεράσματα ασφάλειας της εταιρείας».

Η Upside Foods χρησιμοποιεί τεχνολογία καλλιέργειας ζωικών κυττάρων για να αποσπάσει ζώντα κύτταρα από τα κοτόπουλα και αναπτύσσει αυτά τα κύτταρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον για να «καλλιεργήσει» ζωικά κύτταρα αντί να χρησιμοποιήσει τις παραδοσιακές τεχνικές των σφαγείων.

Αντίθετα από εταιρείες που εργάζονται πάνω σε τεχνολογία εκκολαπτόμενων τροφών, το κρέας που «καλλιεργείται» σε οποιαδήποτε μορφή, σε εργαστήριο, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση ή κατανάλωση στις ΗΠΑ.

«Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στα γεύματά σας καθώς η Upside έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που έλαβε το πράσινο φως από τον FDA- αυτό σημαίνει ότι ο FDA αξιολόγησε την διαδικασία της παραγωγής μας και αποδέχθηκε το συμπέρασμά μας ότι το κοτόπουλο που καλλιεργούμε είναι ασφαλές προς κατανάλωση» ανέφερε η εταιρεία.

Αν και η ανακοίνωση σημαίνει ότι η εταιρεία είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να διαθέσει το κοτόπουλο στα καταστήματα εμμένουν ακόμα εγκρίσεις- κλειδιά πριν ξεκινήσει η καταναλωτική διάθεση του προϊόντος. Μεταξύ αυτών χρειάζεται και την έγκριση από το αρμόδιο αμερικανικό τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εκτός από το γεγονός ότι συνάδουμε με τις απαιτήσεις του FDA, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης για το τμήμα της διαδικασίας της κυτταροκαλλιέργειας, η εταιρεία θα χρειαστεί να λάβει επιθεώρηση από το τμήμα αγροτικής ασφάλειας τροφίμων και της υπηρεσίας επιθεώρησης για τις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις» ανέφερε ο FDA.

Η απόφαση αυτή είναι ένα θετικό σημάδι για τον αυξανόμενο αριθμό των παραγωγών που καλλιεργούν κρέας στις ΗΠΑ. Ο FDA δηλώνει έτοιμος να εργαστεί και με άλλες εταιρείες για την κυτταροκαλλιέρεγεια ζωικών τροφών και τη διαδικασία της παραγωγής.

Ωστόσο υποστηρικτές και παραγωγοί της καλλιέργειας κρέατος επιχειρηματολογούν ότι αυτό θα σημαίνει πιο καθαρό κρέας στο μέλλον, χωρίς φάρμακα και χωρίς βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα.

Η εργαστηριακή καλλιέργεια κρέατος έχει ήδη λάβει έγκριση για πώληση και κατανάλωση σε άλλες χώρες, όπως η Σιγκαπούρη.

Με πληροφορίες του FDA/WallStreetJournal

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η SpaceX μπαίνει «φουριόζα» στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπείας παρά τις ανησυχίες του Πενταγώνου για τον Έλον Μασκ

Διεθνή / New York Times: Η SpaceX μπαίνει «φουριόζα» στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπείας παρά τις ανησυχίες του Πενταγώνου για τον Έλον Μασκ

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανησυχούν για τους πιθανούς δεσμούς του Μασκ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως και για τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλίου της SpaceX, αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν στις αξιόπιστες υπηρεσίες της
LIFO NEWSROOM
«Το αλκοόλ ρέει άφθονο στη φύση, δεν καταναλώνεται μόνο από τους ανθρώπους» λέει επιστημονική έρευνα

Τech & Science / Οι σφήκες μπορούν να καταναλώνουν όσο αλκοόλ θέλουν χωρίς συνέπειες: Έρευνα δείχνει ότι και τα ζώα πίνουν

«Το αλκοόλ δεν καταναλώνεται μόνο από τους ανθρώπους» εξηγεί επιστημονική έρευνα - Τι συμβαίνει με τις φρουτόμυγες - Πώς το αλκοόλ στα φρούτα επηρεάζει την ερωτική διάθεση των εντόμων
LIFO NEWSROOM
Έρευνα: Το Σύμπαν θα είχε «πεθάνει» πριν ένας πίθηκος με πληκτρολόγιο γράψει έργα του Σαίξπηρ

Τech & Science / Έρευνα: Το Σύμπαν θα είχε «πεθάνει» πριν ένας πίθηκος με πληκτρολόγιο γράψει έργα του Σαίξπηρ

Η μελέτη τους δοκίμασε το «θεώρημα του άπειρου πιθήκου», ένα θεωρητικό πείραμα που υποδεικνύει ότι ένας άπειρος χρόνος θα μπορούσε να καταστήσει πιθανό το απίθανο, τοποθετώντας ωστόσο ρεαλιστικά όρια στους πιθήκους που πληκτρολογούν
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνοι από τον υδράργυρο στην εγκυμοσύνη- Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τech & Science / Κίνδυνοι από τον υδράργυρο στην εγκυμοσύνη - Γιατί οι γυναικολόγοι λένε όχι σε διατροφή με τόνο στην κύηση

Ο υδράργυρος εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα κυρίως μέσω της ρύπανσης των θαλασσών και των ποταμών και απορροφάται από τους οργανισμούς μέσω των φυκιών και του πλαγκτού
LIFO NEWSROOM