Google Earth: Πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984- Σε ένα timelapse

Google Earth: Πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984- Σε ένα timelapse Facebook Twitter
Φωτ.: Google Earth
0

Την δυνατότητα να διαπιστωθούν μέσα από εκπληκτικά βίντεο timelapse οι αλλαγές που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία του πλανήτη από το 1984 έως σήμερα δίνει η εφαρμογή Google Earth.

Μάλιστα, η υπηρεσία Timelapse του Google Earth ενημερώθηκε με νέες εικόνες για το 2021 και το 2022.  Έτσι, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν περίπου τέσσερις δεκαετίες αλλαγών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, ξεκινώντας από το 1984 και καταλήγοντας στο 2022 – όλα χάρη στο 4D διαδραστικό χάρτη της Google, που αποτελείται από εκατομμύρια δορυφορικές εικόνες.

Σε βίντεο, μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο Youtube, παρατηρείται πόσο άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984 μέχρι σήμερα.

Από τα δάση που αλλάζουν μέχρι τους παγετώνες που λιώνουν, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τον χρόνο να ξεδιπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και να γίνουν μάρτυρες σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών πλανητικής αλλαγής.

Καθηγητές, ερευνητές και καθημερινοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βίντεο του Timelapse για να κατανοήσουν καλύτερα τις αλλαγές στον πλανήτη μας. 

H πλατφόρμα διαθέτει ένα αρχείο με 800 βίντεο Timelapse για περισσότερες από 300 περιοχές του κόσμου. Ένα από τα βίντεο καταγράφει αλλαγές στον πλανήτη, από το 1984 έως το 2022.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM