Η πρώτη 3D-printed μπριζόλα είναι γεγονός και φτιάχτηκε με τη χρήση ενός τρισδιάστατου βιο-εκτυπωτή.
Τα κύτταρα που ελήφθησαν από ζωντανή αγελάδα, μπήκαν στη συνέχεια σε στρώματα από τον 3D printer και εξελίχθηκαν στα διαφορετικά μέρη του κρέατος, όπως μύες και λίπος, δίνοντας την ίδια υφή με μία πραγματική μπριζόλα.
Μία πιθανή λύση στο τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος της κτηνοτροφίας δίνει η ανακάλυψη της τεχνολογίας για τη δημιουργία 3D-printed κρέατος.
Σύμφωνα με τον εφευρέτη Aleph Farms, η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να δημιουργήσει οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος του μοσχαριού.
A taste of what's to come.
— World Economic Forum (@wef) December 18, 2021
🥩 Join our community of innovators and investors on UpLink: https://t.co/AIMLsIo11O @WEFUpLink @AlephFarms pic.twitter.com/s8EBc1MLFa
Η αυξανόμενη κατανάλωση κρέατος παγκοσμίως βλάπτει το περιβάλλον, καθώς η παραγωγή ενός κιλού κρέατος ισοδυναμεί με σχεδόν 60 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και χρησιμοποιεί 16.400 λίτρα νερού, ενώ η κτηνοτροφία αποτελεί βασική αιτία αποψίλωσης των δασών.
Με πληροφορίες από World Economic Forum