Η πρώτη selfie τραβηγμένη από φυτό

Η πρώτη selfie τραβηγμένη από φυτό Facebook Twitter
Η φωτογραφία του Pete, αν και κάπως θολή, φαίνεται πως ήδη έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών επιστημόνων και μη και αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού.
1

Σύμφωνα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Zoological Society of London», πριν μερικές μέρες βγήκε η πρώτη selfie από φυτό.

Πρόκειται για το Pete, ένα λεπτοφυές φυτό με πλούσιο φύλλωμα, που στα Ελληνικά είναι γνωστό ως αδίαντο ή και «κόμη της Αφροδίτης». Οι selfies του Pete τραβήχτηκαν ανά 20 δευτερόλεπτα χάρη στην ενέργεια των αποβλήτων που είχε προηγουμένως παράξει. 

Η λήψη φαίνεται πως έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη για τα απομακρυσμένα τροπικά δάση μέσα από ειδικές κάμερες και σένσορες.

Το ιδιαίτερο φυτό βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στην έκθεση Rainforest Life. Μάλιστα, αυτή η λήψη φαίνεται πως έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη για τα απομακρυσμένα τροπικά δάση μέσα από ειδικές κάμερες και σένσορες.

Τα εργαλεία αυτά μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα για την καταγραφή δεδομένων σχετικά με τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ανάπτυξη του φυτού - στοιχεία αρκετά σημαντικά για την παρεμπόδιση απειλών, όπως η κλιματική αλλαγή και η απώλεια κατοικίας. 

Όμως, όσον αφορά τη φωτογραφία του Pete, αν και κάπως θολή, φαίνεται πως ήδη έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών επιστημόνων και μη και αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού. 

Η πρώτη selfie τραβηγμένη από φυτό Facebook Twitter
Φωτο: XNOR.AI/ZSL

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια