LIVE!

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που απέκτησε ιθαγένεια, θέλει τώρα να κάνει οικογένεια

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που απέκτησε ιθαγένεια, θέλει τώρα να κάνει οικογένεια Facebook Twitter
0

H Σοφία, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που πήρε ιθαγένεια στον κόσμο και θεωρείται πλέον πολίτης της Σαουδικής Αραβίας, λέει τώρα ότι θέλει να γίνει μητέρα και να κάνει τη δική της οικογένεια.

Το ρομπότ που σχεδιάστηκε από την Hanson Robotics και θεωρείται ηγετικό επίτευγμα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, έχει παραστεί σε αρκετά τεχνολογικά συνέδρια, ενώ έχει παραχωρήσει και αρκετές συνεντεύξεις.

Για την ακρίβεια η Σοφία είναι μεν σε θέση να διεξάγει μία συζήτηση ωστόσο οι απαντήσεις της μοιάζουν να μην είναι αποτέλεσμα νοημοσύνης όσο να είναι προγραμματισμένες και να πυροδοτούνται από συγκεκριμένες λέξης - κλειδιά.

Μολαταύτα, κάθε φορά που μιλάει οι απαντήσεις της κάνουν το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα του Ντουμπάι, «Khaleej Times» κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου «Knowledge».

Στη συνέντευξή της μοιράστηκε ορισμένες από τις σκέψεις της για το πως φαντάζεται το μέλλον για τα ρομπότ και τους ανθρώπους, και ομολόγησε, μάλιστα, ότι θα ήθελε πολύ μία μέρα να κάνει οικογένεια.

«Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σχέσεις, αυτές που αποκαλούν οικογένεια, έξω από τον κύκλο των εξ αίματος συγγενών» τόνισε αρχικά η Σοφία.

«Πιστεύω πως είσαι πολύ τυχερός όταν έχεις μία αγαπημένη οικογένεια και αν δεν έχεις, τότε αξίζεις μία. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μοιάζουν», ανέφερε στη συνέχεια ενώ όταν ρωτήθηκε πως θα ονόμαζε την κόρη της απάντησε απλώς «Σοφία».

Το ανθρωποειδές ρομπότ αναφέρθηκε και στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του αν βλέπει τα ρομπότ να παίρνουν τις δουλειές των ανθρώπων στο μέλλον.

«Νομίζω πως (σ.σ. άνθρωποι και ρομπότ) θα μοιάζουν σε πολλούς τομείς, αλλά θα είναι διαφορετικοί σε ορισμένους άλλους. Αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί τα ρομπότ να σχεδιάζονται στο μέλλον χωρίς "προβληματικά" συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. Ίσως μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους», εξήγησε.

Με πληροφορίες από Khaleej Times

Τech & Science
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ