ΗΠΑ: «Tο rapid test με δείγμα από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει γρήγορα την Όμικρον», λέει ειδικός

ΗΠΑ: «Tο rapid test με δείγμα από τη μύτη ίσως δεν ανιχνεύει γρήγορα την Όμικρον», λέει ειδικός Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Το rapid test με τη χρήση στειλεού για τη λήψη δείγματος από τη μύτη, δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία μετάλλαξη Όμικρον μέσα στις πρώτες ημέρες από μία μόλυνση, σύμφωνα με Αμερικανό λοιμωξιολόγο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κατασκευαστές στις ΗΠΑ θα πρέπει να ζητήσουν έγκριση για να επιτρέψουν στους χρήστες να συλλέγουν με ασφάλεια δείγμα από τον φάρυγγα. Ωστόσο, αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έχει εκφράσει προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια της λήψης δείγματος από τον φάρυγγα, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.

Οι φορείς μπορούν να μεταδώσουν την Όμικρον όταν έχει μολυνθεί ο φάρυγγας και το σάλιο, πριν ακόμη ο ιός φθάσει στη μύτη, επομένως η λήψη δείγματος από τη μύτη ενώ είναι ακόμη πολύ νωρίς δε θα ανιχνεύσει τη μόλυνση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Μάικλ Μίνα, πρώην καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και σήμερα επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος στο eMed.

Σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο medRxiv, αναλύονται οι περιπτώσεις 29 εργαζομένων σε τομείς «υψηλού κινδύνου» που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον και έκαναν παράλληλα PCR και τεστ αντιγόνου σε διαφορετικές ημερομηνίες. Τα μοριακά τεστ (PCR) ανίχνευσαν τον ιό κατά μέσο όρο τρεις ημέρες πριν τα ράπιντ τεστ με λήψη δείγματος από τη μύτη προκύψουν θετικά.

«Ενώ κάποιοι είναι αρνητικοί σε rapid test αντιγόνου, μπορεί να έχουν ήδη υψηλό ιικό φορτίο και να το μεταδώσουν σε άλλους», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Μπλιθ Άνταμσον, της εταιρείας Infectious Economics LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ένα θετικό τεστ αντιγόνου είναι πολύ αξιόπιστο, σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Μίνα και συμβουλεύει: «Όταν έχεις συμπτώματα, υπέθεσε πως είσαι θετικός», αλλά περίμενε να κάνεις το τεστ αντιγόνου έπειτα από την πάροδο λίγων ημερών. Τα rapid test «ανιχνεύουν την Όμικρον μια χαρά», όταν πλέον έχει φθάσει στη μύτη, εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ