Το iPhone υπάρχει απλώς και μόνο επειδή ο Στιβ Τζομπς «μισούσε αυτόν τον τύπο» στην Microsoft

Το iPhone υπάρχει απλώς και μόνο επειδή ο Στιβ Τζομπς «μισούσε αυτόν τον τύπο» στην Microsoft Facebook Twitter
0

Αν δεν υπήρχε ένα πολύ συγκεκριμένο στέλεχος της Microsoft, τον οποίο ο Στιβ Τζομπς φαίνεται πως μισούσε παθιασμένα, η Apple δεν θα είχε δημιουργήσει ποτέ το iPhone ή το iPad.

«Το iPhone δημιουργήθηκε με πολύ πλάγιο τρόπο. Δουλεύαμε πάνω στο πρότζεκτ για ένα τάμπλετ. Όλα ξεκίνησαν επειδή ο Στιβ Τζομπς μισούσε αυτόν τον τύπο στην Microsoft. Κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή μαζί του, επέστρεφε πίσω πολύ τσαντισμένος», αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Apple iOS, Σκοτ Φόρσταλ, αφηγούμενος την αληθινή ιστορία πίσω από την γέννηση της διάσημης συσκευής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Computer History Museum της Καλιφόρνια. 

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Microsoft, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, ήταν ο σύζυγος μιας φίλης της συζύγου του Τζομπς, Λορίν Πάουελ Τζομπς, που συνεχώς μιλούσε και περηφανευόταν για τα επιτεύγματα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην εταιρία του, σε τόσο έντονο βαθμό που ο Τζομπς αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να τον «κερδίσει». Έχοντας επιστρέψει από ένα δείπνο μαζί, εκνευρισμένος σφόδρα για δέκατη συνεχόμενη φορά αφού τον άκουσε για ώρες να καυχιέται σχετικά με το πώς η Microsoft θα αλλάξει τον κόσμο με τα νέα λογισμικά της και πως η Apple θα έπρεπε απλώς να αποδεχθεί την ήττα της, ο Τζομπς φέρεται να είπε μετά την συνάντηση: «Fuck it, ας του δείξουμε πώς πρέπει να είναι πραγματικά ένα τάμπλετ». Το περιστατικό περιέχεται στην βιογραφία του Στιβ Τζομπς δια χειρός Γουόλτερ Άιζακσον. 

Το iPhone υπάρχει απλώς και μόνο επειδή ο Στιβ Τζομπς «μισούσε αυτόν τον τύπο» στην Microsoft Facebook Twitter

Όσο εξελισσόταν το πρώτο iPad, που ξεκίνησε σαν πίνακας σε μέγεθος τραπεζιού με τεχνολογία αφής, όπου μπορούσε κανείς να κινήσει φωτογραφίες με τα δάχτυλα -το πρόγραμμα είχε την κωδική ονομασία «Project Purple»-, η Apple διαπίστωσε ότι τα smartphones είχαν ξεκινήσει να αποτελούν σοβαρή απειλή για τα iPod. Οπότε αποφάσισε να κατευθύνει τις προσπάθειες προς αυτό που έμελλε να γίνει το μετέπειτα iPhone. 

«Πιστεύεις πως θα μπορούσες να πάρεις αυτό το demo που έχουμε για το τάμπλετ και την τεχνολογία αφής και να το συρρικνώσεις σε κάτι τόσο μικρό που να χωρά στην τσέπη;», θυμάται ο Φόρσταλ να τον ρωτά ο Τζομπς. «Πήγαμε πίσω στην ομάδα σχεδιασμού και αυτοό το πήραν κι έκοψαν μια γωνία του. Ο Στιβ το είδε και είπε, "Βάλτε στην παύση το τάμπλετ, ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο". Κι αυτό ακριβώς κάναμε», συνεχίζει ο Φόρσταλ. 

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο iPhone, που κυκλοφόρησε το 2007, δεν έτυχε θερμής υποδοχής από το καταναλωτικό κοινό. «Το σύγκριναν με άλλα smartphones της εποχής, όπως το Blackberry κλπ. Αυτό που δεν καταλάβαιναν ήταν πως εμείς αλλάζαμε όλο το παιχνίδι. Αλλάζαμε όλον τον τρόπο που γίνονταν τα πράγματα», κατέληξε ο Φόρσταλ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM