Και τώρα που όλοι δουλεύουμε από το σπίτι, θα «αντέξει» το Ίντερνετ;

Και τώρα που όλοι δουλεύουμε από το σπίτι, θα «αντέξει» το Ίντερνετ; Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες μέρες, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ολοένα και περισσότεροι από μας εργαζόμαστε από το σπίτι. Όμως, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να έχουμε γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ προκειμένου να φέρουμε εις πέρας και αποτελεσματικά τον όγκο της δουλειάς μας. Είναι, όμως, εφικτό κάτι τέτοιο;


Απ'ό,τι φαίνεται, αυτό θα εξαρτηθεί κατά βάση από δύο παράγοντες: ο πρώτος είναι το δίκτυο που έχει ο κάθε χρήστης του Διαδικτύου στην περιοχή του και ο δεύτερος είναι ο πάροχος. Για παράδειγμα, στις Η.Π.Α. τρεις από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου είναι οι Comcast, Charter και Verizon.


Ως γνωστόν, οι περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο Ίντερνετ αργά το απόγευμα, αφού δηλαδή έχουν γυρίσει από τη δουλειά τους και θέλουν να χαζέψουν κάτι online. Όμως, τις τελευταίες μέρες που αυτή η «κανονικότητα» έχει πάψει να ισχύει, το ερώτημα που γεννάται είναι εάν τα δίκτυα θα καταφέρουν να στηρίξουν τόσα εκατομμύρια εργαζομένων και μαθητών, που κάνουν όλες τις δουλειές από το σπίτι.


Εκτός αυτού, πολλοί είναι οι καταναλωτές που επιλέγουν να έχουν γρήγορες συνδέσεις στο Ίντερνετ για τον χώρο εργασίας τους και πιο χαμηλές στο σπίτι. Αυτό, φυσικά, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ταχύτητα, καθώς όταν την ίδια στιγμή πολλοί προσπαθούν από το ίδιο δίκτυο Wi-Fi να στριμάρουν ένα βίντεο online ή να κάνουν βιντεοκλήση με κάποιον, τότε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή ποιότητα του δικτύου.


Ο Tom Wheeler, πρώην επικεφαλής της Federal Communications Commission, ερωτώμενος για το ποια θα είναι η κατάσταση που θα επικρατήσει, απάντησε τα εξής: «Απλά δεν ξέρουμε. Αυτό που μπορεί να είναι αρκετό, από άποψη δικτύου, για ένα ζευγάρι που δουλεύει με τους υπολογιστές από το σπίτι, ίσως να μην είναι αρκετό εάν σε αυτό προστεθούν και οι υπολογιστές των παιδιών που παρακολουθούν όλη μέρα τα μαθήματα από τον ίδιο χώρο».


Στο Σιάτλ, για παράδειγμα, που αποτελεί επίκεντρο εξάπλωσης του κορωνοϊού για τις Η.Π.Α., τα πρώτα προβλήματα με το Ίντερνετ εμφανίστηκαν στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή εννιά μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην περιοχή, καθώς ολοένα και περισσότεροι ήταν αυτοί που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτή η κατάσταση, μάλιστα, φαίνεται πως εξακολουθεί να επιδεινώνεται καθώς την περασμένη εβδομάδα η κίνηση (traffic) στο Διαδίκτυο ήταν αυξημένη κατά 30%, συγκριτικά με μια μέση εβδομάδα του Ιανουαρίου. 

Με πληροφορίες από NYT

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM