Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως οι αράχνες μπορούν να πετάξουν

Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως οι αράχνες μπορούν να πετάξουν Facebook Twitter
0

Νέα έρευνα ισχυρίζεται πως οι αράχνες μπορούν πλέον να πετούν.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μεγάλη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού, «Current Biology».

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω μελέτη, οι αράχνες είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα ρεύματα του αέρα για να πετάνε. 

Η μελέτη συνοδεύεται από ένα βίντεο όπου οι επιστήμονες κάνουν πειράματα βάζοντας δίπλα στις αράχνες μια μικρή αντλία αέρα. 

Περίπου, όπως ο Σπάιντερμαν, οι αράχνες χρησιμοποιούν τους ιστούς για να πάρουν ώθηση. Σε αντίθεση με τον Πήτερ Πάρκερ, βέβαια, δεν αιωρούνται ακριβώς αλλά περισσότερο μοιάζουν να «επιπλέουν» στον αέρα όπως κάνουν τα μπαλόνια. 

Οι αράχνες μπορούν και διαστέλλουν την κοιλιά τους, εκτοξεύουν τους ιστούς τους και περιμένουν πότε θα τους σηκώσει ο αέρας. Φανταστείτε, δηλαδή, τον τρόπο που πετάει ένας χαρταετός ή ένα μπαλόνι, αλλά σε κάτι πιο τρομακτικό.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται από πολλά μικρότερα αραχνοειδή, ωστόσο, φαίνεται πως είναι σε θέση να το κάνουν και μεγαλύτερες αράχνες. 

Ωστόσο οι «πτήσεις» των αραχνοειδών φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική ανακάλυψη. Στην ίδια έρευνα, οι Erica Morley και Daniel Robert υποστήριξαν πως ακόμα και σε ένα δωμάτιο που δεν υπάρχουν κύματα αέρα οι αράχνες μπορούν να «αισθανθούν» τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και να τα ακολουθήσουν. 

Αν τελικά αυτό αποδειχθεί, θα μιλάμε, ουσιαστικά για το δεύτερο είδος στη Γη, μετά τις μέλισσες, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά πεδία για να πετάξει. 

Με πληροφορίες από το inverse.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Τech & Science / Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Η ακαδημαϊκός και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρινίζει τι ισχύει με τη Μεσογειακή διατροφή, μετά το ρεπορτάζ του περιοδικού Politico
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τech & Science / Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Tech & Science / Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μόλις κυκλοφόρησε φανερώνει πως γεννήθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, και φτάνει μέχρι την ίδρυση της Microsoft το 1975.
THE LIFO TEAM
Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Τech & Science / Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Η ανακάλυψη ενισχύει τη θεωρία ότι η "θεωρία του νου", δηλαδή η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τις γνώσεις και τις προθέσεις άλλων, δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό
LIFO NEWSROOM
Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά, ακόμα και μέσα στη μήτρα

Τech & Science / Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά των εμβρύων - Οι διαφορές μεταξύ των δύο κλασικών συνθέσεων

Oι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν την απόκριση του καρδιακού ρυθμού των εμβρύων και να εντοπίσουν τις αλλαγές στη μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια και μετά την αναπαραγωγή της μουσικής
LIFO NEWSROOM