Νέα μελέτη για τον κορωνοϊό: Όσοι νόσησαν, έχουν αντισώματα -Τσιόδρας: Αισιόδοξη εξέλιξη

Νέα μελέτη για τον κορωνοϊό: Όσοι νόσησαν, έχουν αντισώματα -Τσιόδρας: Αισιόδοξη εξέλιξη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε έρευνα που δείχνει ανάπτυξη αντισωμάτων στους περισσότερους ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μελέτη πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, την οποία χαρακτήρισε «αισιόδοξη εξέλιξη».

Αρχικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό εξήγησε γιατί υπάρχουν επιφυλάξεις για τα τεστ αντισωμάτων, καθώς η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από το ποσοστό του πληθυσμού που έχει νοσήσει. «Αν σε έναν πληθυσμό 1.000 ατόμων έχει νοσήσει το 5% και το τεστ έχει ευαισθησία 98%, σημαίνει ότι αν κάναμε το τεστ και στους 1.000 ανθρώπους, θα βρίσκαμε 68 θετικούς. Οι 19 από αυτούς θα νόμιζαν ότι είχαν περάσει τον ιό, αλλά δεν τον είχαν περάσει. Όσο αυξάνεται το ποσοστό, αυξάνεται η επιτυχία του τεστ», είπε ο λοιμωξιολόγος.

Σε ό,τι αφορά στην έρευνα πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όσοι πέρασαν την ασθένεια, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, ή σοβαρότητας των συμπτωμάτων, ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού.

«Η μελέτη μπορεί να σημάνει μια νέα εποχή στην ανίχνευση αντισωμάτων. Βασίζεται σε μια τεχνική που αναπτύχθηκε σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με πιθανότητα ψεύτικων θετικών μικρότερη του 1%. Ελέγχθηκε σε πάνω από 1.300 ανθρώπους, που οι περισσότεροι είχαν περάσει την ήπια μορφή της νόσου και διαπίστωσε παρουσία αντισωμάτων. Το 92% που εξετάστηκαν 21 ημέρες μετά την προσβολή από τον ιό είχαν αντισώματα», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος αλλά επεσήμανε: «Το ερώτημα που θα πρέπει να μελετηθεί είναι το πόσο κρατά αυτή η ανοσία. Ο μόνος τρόπος είναι να παρακολουθούμε αυτούς που έχουν περάσει τη νόσο».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ