Oι Γερμανοί έχουν τώρα τον δικό τους τεχνητό ήλιο

Oι Γερμανοί έχουν τώρα τον δικό τους τεχνητό ήλιο Facebook Twitter
0

Γερμανοί επιστήμονες ενεργοποίησαν τον «μεγαλύτερο τεχνητό ήλιο του κόσμου», με την ελπίδα, οι έντονες πηγές φωτός να χρησιμοποιηθούν  για την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων.

Το πείραμα Synlight στο Jülich, περίπου 19 μίλια δυτικά της Κολωνίας, αποτελείται από 149 προβολείς που παράγουν φως περίπου 10.000 φορές την ένταση του φυσικού ηλιακού φωτός πάνω στη Γη.

Όταν όλες οι λάμπες στραφούν προς ένα σημείο, τότε τα όργανα μπορούν να μετρήσουν θερμοκρασίες  γύρω στους 3,500C - περίπου δύο έως τρεις φορές την θερμοκρασία μιας υψικαμίνου. Το πείραμα στεγάζεται στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής, σε ένα προστατευτικό θάλαμο ακτινοβολίας.

Ο σκοπός του πειράματος είναι να επιτευχθεί η βέλτιστη ρύθμιση για τη συγκέντρωση φυσικού φωτός για να τροφοδοτήσει μια αντίδραση για την παραγωγή καυσίμου υδρογόνου.

Oι Γερμανοί έχουν τώρα τον δικό τους τεχνητό ήλιο Facebook Twitter

Το πείραμα Synlight ερευνά την πιθανότητα μια τέτοια κατασκευή  να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει μια αντίδραση ώστε να εξαχθεί υδρογόνο από υδρατμούς, που θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως πηγή καυσίμου για αεροπλάνα και αυτοκίνητα .

Το Synlight χρησιμοποιεί σήμερα ένα τεράστιο ποσό ενέργειας - τέσσερις ώρες λειτουργίας καταναλώνει όση ηλεκτρική ενέργεια ένα τετραμελές νοικοκυριό σε ένα χρόνο - αλλά οι επιστήμονες ελπίζουν ότι στο μέλλον το φυσικό φως του ήλιου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υδρογόνου, με έναν ουδέτερο για το ισοζύγιο του άνθρακα τρόπο.

«Θα χρειαστούμε  δισεκατομμύρια τόνους υδρογόνου, αν θέλουμε να κινούμε τα αεροπλάνα και αυτοκίνητα χωρίς εκπομπές CO2 στα καύσιμα», δήλωσε ο διευθυντής του κέντρο Hoffschmidt. «Η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται ,έτσι πρέπει να επιταχυνθεί και η  καινοτομία», σημείωσε.

Πηγή: theguardian.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο σύμφωνα με επιστήμονες

Τech & Science / Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που περιελάμβανε 34 σκύλους, δείχνουν ότι οι σκύλοι διαθέτουν ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και μπορούν να καταλάβουν πότε ένα άτομο δεν είναι αξιόπιστο
LIFO NEWSROOM
Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Τech & Science / Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Ένα σπάνιο γεγονός ηλιακού ανέμου λάμβανε χώρα όταν το Voyager 2 της NASA πέρασε από εκεί το 1986, σύμφωνα με μια μελέτη, το οποίο επηρέασε αυτό που πιστεύαμε για τον αινιγματικό πλανήτη.
LIFO NEWSROOM
Μυστηριώδεις κρατήρες εξερράγησαν στον πάγο της Σιβηρίας

Τech & Science / Οι επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο με τους μυστηριώδεις κρατήρες στο παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας

Οι κρατήρες έχουν γοητεύσει αλλά και προβληματίσει τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν περάσει χρόνια προσπαθώντας να διαλευκάνουν την ύπαρξή τους - Τώρα έχουν εξήγηση
LIFO NEWSROOM
Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξοπλίζει ρομπότ-σκύλους για να «κυβερνήσει» τον πραγματικό κόσμο

Τech & Science / Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξοπλίζει ρομπότ-σκύλους για να «κυβερνήσει» τον πραγματικό κόσμο

Η ανάλυση δεδομένων από αισθητήρες, κάμερες και άλλες συσκευές βοηθά τα ρομπότ να αντιλαμβάνονται αντικείμενα, να κατανοούν το έδαφος και να αναγνωρίζουν εμπόδια, παρέχοντας τη δυνατότητα να επιχειρούν σε απρόβλεπτα περιβάλλοντα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Ακόμα και μόνο πέντε λεπτά άσκησης βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Τech & Science / Μελέτη: Ακόμα και μόνο πέντε λεπτά άσκησης βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της μελέτης θα λειτουργήσει και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε η άσκηση να μπει στην καθημερινότητα ακόμα περισσότερων ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
Τα πρόωρα νεογνά έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και εισόδημα ως ενήλικες, δείχνει έρευνα

Τech & Science / Τα πρόωρα νεογνά έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και εισόδημα ως ενήλικες, δείχνει έρευνα

Οι πρόωρες γεννήσεις και οι συναφείς γνωστικές, αναπτυξιακές και σωματικές επιπτώσεις της προωρότητας στην υγεία συνδέονται με χαμηλότερο εισόδημα από την απασχόληση, περιορισμένη εγγραφή σε πανεπιστήμια και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο μέχρι την ηλικία των 28 ετών
LIFO NEWSROOM