Κοιτώντας τον βραδινό ουρανό στο απόλυτο σκοτάδι είναι εμφανές ότι είναι γεμάτος αστέρια. Όμως πόσα μπορεί να είναι αυτά; Μια κάμερα κατάφερε να αποτυπώσει δισεκατομμύρια «αστέρια» κάνοντας μία μόνο λήψη.
Συγκεκριμένα, η φωτογραφία που δείχνει το Γαλαξία μας τραβήχτηκε από μια κάμερα σκοτεινής ενέργειας που διαθέτει το τηλεσκόπιο του Διαμερικανικού Παρατηρητηρίου Cerro Tololo (CTIO) στη Χιλή, το οποίο παρακολουθεί τον νυχτερινό ουρανό τα τελευταία δύο χρόνια.
Η εικόνα ήρθε στη δημοσιότητα από το NOIRLab του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών και αποτυπώνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, 3,32 δισεκατομμύρια ουράνια αντικείμενα.
Η εικόνα βασίζεται σε μια προηγούμενη προσπάθεια που έγινε το 2017 η οποία κατάφερε να χωρέσει 2 δισεκατομμύρια ουράνια αντικείμενα σε μια μόνο φωτογραφία. Αυτή η επικαιροποιημένη λήψη αν και περιλαμβάνει το 6,5% του γνωστού μας σύμπαντος αποτυπώνει πάνω από τρία δισεκατομμύρια αστέρια.
Η παραπάνω φωτογραφία θεωρείται η πλήρης πανοραμική λήψη όλων των ουράνιων αντικειμένων στο γνωστό σύμπαν. Η απίστευτη λεπτομέρεια της εικόνας επέτρεψε στους ερευνητές να αναγνωρίσουν ότι αυτά που κάποτε θεωρούνταν λανθασμένα ως αστέρια ήταν στην πραγματικότητα μικροί μακρινοί γαλαξίες.
Με πληροφορίες από Design Taxi