"Παρελθόν" το WhatsApp και το Snapchat εάν επανεκλεγεί ο Κάμερον

"Παρελθόν" το WhatsApp και το Snapchat εάν επανεκλεγεί ο Κάμερον Facebook Twitter
1

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Snapchat στη χώρα του, αν κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές του Μαϊου, όπου κατεβαίνει ως υποψήφιος με το κόμα των Συντηρητικών. Η κίνηση αυτή θα είναι η συνεισφορά του Κάμερον στα αυξημένα μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας που προτείνονται στην Ευρώπη, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Με δήλωση που έκανε στο Παρίσι, ο Βρετανός Πρωθυπουργός καταδίκασε την ύπαρξη μέσων επικοινωνίας με ισχυρό σύστημα κρυπτογράφησης (end-to-end encryption), τα οποία δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο υποκλαπής από τις αρχές. Ανάμεσα σε αυτά τα μέσα, συγκαταλέγονται και οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Snapchat και το WhatsApp που κρυτογραφούν από πέρυσι κάθε δεδομένο που ανταλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθησή τους.

 

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση Κάμερον, ήταν άμεσες τόσο στο Twitter, όσο και στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε ειδησεογραφικά μέσα που έσπευσαν να την καταδικάσουν ως "επιζήμια για την ελευθερία του λόγου στο Internet", αναφέροντας ότι εάν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο  σε παγκόσμμιο επίπεδο και θα αποτελέσει απειλή για την θεμέλια λίθο του διαδικτύου. Την ελευθερία του λόγου. 

Παρακολουθήστε τις επίμαχες δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού, στο βίντεο που ακολουθεί:


Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM