«Πώς θα ζούμε στο μέλλον»: Τρεις τεχνολογικές αλλαγές

«Πώς θα ζούμε στο μέλλον»: Τρεις τεχνολογικές αλλαγές Facebook Twitter
pixabay
0

Τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν «πώς θα ζει ο κόσμος στο μέλλον» χάρη στα τεχνολογικά μέσα, τα οποία αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στο World Economic Forum εξηγούν ότι η τεχνολογία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να εξυπηρετήσει καίριες ανάγκες, αλλά αυτό θα αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα του ανθρώπου στο μέλλον.

Λιγότεροι ήχοι

Αναπτύσσεται η τεχνολογία, η οποία θα αποκόπτει εντελώς τους ανεπιθύμητους ήχους ή ακόμη και τις ανεπιθύμητες εικόνες από το οπτικό πεδίο. Η Amy Webb, καθηγήτρια στο NYU Stern School of Business, δήλωσε στο World Economic Forum ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορεί κανείς να αγοράσει ειδικά γυαλιά, τα οποία θα αφαιρούν αντικείμενα ή και ανθρώπους από την περιφερειακή του όραση. Η ίδια τεχνολογία θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε τζάμια, τα οποία θα μειώνουν ή θα καταργούν εντελώς τους ήχους της πόλης.

Συσκευές στις οποίες θα θέτουμε ερωτήματα

Όπως εξηγεί στο World Economic Forum ο Mike Bechtel, επικεφαλής του τμήματος μελλοντικών αναγκών στην Deloitte, σε λίγα χρόνια θα περιτριγυριζόμαστε από συσκευές, στις οποίες δεν θα χρειάζεται να απευθυνόμαστε ευθέως. Αντιθέτως, θα μπορεί κανείς απλώς να θέσει μία ερώτηση και η καταλληλότερη συσκευή θα απαντά από μόνη της.

Τέλος στα «ανθρώπινα» ρομπότ

Οι νέες τεχνολογίες αντικαθιστούν σταδιακά τις σωματικές και επαναληπτικές εργασίες, δίνοντας στον άνθρωπο την ευχέρεια να ασχοληθεί με πιο δημιουργικές ασχολίες, σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες.

Ο Stuart Russell, καθηγητής πληροφορικής στο Berkeley, αναφερόμενος στις δουλειές που αξιοποιούν σε ελάχιστο βαθμό τις διανοητικές δυνατότητες και είναι συνήθως ανιαρές ή δεν προσφέρουν προοπτικές ανέλιξης, εξήγησε ότι «η εποχή των ανθρωπίνων ρομπότ τελείωσε και πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή» . Αυτό σημαίνει σημαντικές αλλαγές στη δομή της οικονομίας και της κοινωνίας μας, συμπλήρωσε ο Russell στο WEF.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ