Πόσα πλήρωσε το Facebook στη βρετανική εφορία;

Πόσα πλήρωσε το Facebook στη βρετανική εφορία; Facebook Twitter
2

Λιγότερους φόρους από έναν μισθωτό πλήρωσε το 2014 ο κολοσσός του διαδικτύου Facebook στη βρετανική εφορία, με νομικά «παράθυρα» που χρησιμοποιούν αρκετές πολυεθνικές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ που κατά τα άλλα βρίσκεται μέσα στους 20 πιο «γαλαντόμους» σε δωρεές δισεκατομμυριούχους,  πλήρωσε μόλις 5.841 ευρώ, την ώρα που στους υπαλλήλους της μοίρασε ως μπόνους  132.000 ευρώ στον καθένα με τη μορφή μετοχών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι την ώρα που το Facebook έδινε αυτό τα μπόνους στους υπαλλήλους εμφάνιζε ζημιές προ φόρων ύψους 38,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την αποκάλυψη έντονες είναι οι αντιδράσεις από Βρετανούς βουλευτές για τη μηδαμινή φορολόγηση της εταιρείας, μέσω της διοχέτευσης κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο μέσος βρετανικός μισθός αγγίζει τα 35.785 ευρώ και το σύνολο του φόρου εισοδήματος και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, που καταβάλλει κάποιος  είναι στα 7.280 ευρώ.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Τech & Science / Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Μία νέα παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει ότι το 1/6 της καλλιεργήσιμης γης έχει μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, απειλώντας την υγεία 1,4 δισ. ανθρώπων - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο και πώς επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα
LIFO NEWSROOM
Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Τech & Science / Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Η δίαιτα του όρους Κιλιμάντζαρο με φυτικά τρόφιμα όπως μπανάνα, κασάβα και ποτό mbege μειώνει δείκτες φλεγμονής και ενισχύει την υγεία, σύμφωνα με έρευνα στο Nature Medicine.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
σωστότατος και τα ίδια κάνουν και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες στοιχημάτων και κάθε λογής εταιρείες εκπόρνευσης ανθρώπων κουρνιάζοντας σε κάτι νησιά της Μάγχης, της Μεσογείου, του Ατλαντικού και του Ινδικού ωκεανού, όλα "ανεξάρτητα κράτη" υπαγόμενα στο βασίλειο, λάφυρα των δυο παγκοσμίων πολέμων, και φιλανθρωπίζουν κιόλας με κάτι κουτοπόνηρες εμετικές δραστηριότητες. Τα ξαδέλφια μας οι Μπρίτονς πέφτουν από τα σύννεφα τώρα οπότε όποιος δουλεύει εκεί ας προσέχει μη φάει κανέναν Αγγλάρα κατακέφαλα γιατί πάντα έχει σύννεφα εκει.