Πόσες και ποιες ελληνικές πόλεις έχουν χρήστες στο παγκόσμιο σάιτ απιστίας Ashey Madison

Πόσες και ποιες ελληνικές πόλεις έχουν χρήστες στο παγκόσμιο σάιτ απιστίας Ashey Madison Facebook Twitter
8

Την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 30.000.000 χρήστες του ιστότοπου Ashley Madison είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να διαρρέουν μετά από πρωτοφανή επίθεση χάκερς. Το σάιτ της "παγκόσμιας απιστίας" με σλόγκαν «η ζωή είναι μικρή. Κάντε μια απιστία» έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και έκτοτε το σκάνδαλο παίρνει τεράστιες διαστάσεις με το FBI να εμπλέκεται στην έρευνα. Η εταιρεία που έχει το Ashley Madison καταδίκασε ως «ηθικολόγους» τους χάκερ και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας ενώ όπως αναφέρεται ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με αποζημιώσεις - μαμούθ.

Ωστόσο μια ισπανική εταιρεία software development, έβαλε την τεχνολογική της ομάδα να δουλέψει για 8 ώρες και "ξεσκόνισε" όλα τα δεδομένα που διέρρευσαν προκειμένου να σχεδιάσει και να παρουσιάσει τον παγκόσμιο Άτλα των απίστων, σύμφωνα με τους λογαριασμούς και τα στοιχεία των χρηστών.

Τα 50.000 σημεία που αποτυπώνονται με κουκκίδες στο χάρτη, αντιστοιχούν στα περίπου 30 εκατ, προφίλ χρηστών του ιστότοπου «γνωριμιών για παντρεμένους»

Στο χάρτη διακρίνεται σχετικά μεγάλη συμμετοχή και από Έλληνες χρήστες με το ποσοστό να παραμένει υψηλό μεταξύ των ανδρών. Οι δυνατότητες που έχετε στην περιήγησή σας είναι δύο: Στην πρώτη επιλογή και κλικάροντας πάνω στην κάθε τελεία, αποκαλύπτεται η πόλη και η περιοχή και το αν τα ποσοστά των αντρών χρηστών εκεί είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα από 85%. Στη δεύτερη επιλογή, θα δείτε πόσα ακριβώς προφίλ από αυτά που διέρρευσαν είναι ενεργά ανά περιοχή.

Η προσέλευση που συγκέντρωσε η ιστοσελίδα με τη δημοσίευση του χάρτη ήταν πρωτοφανής και η ταχύτητά εξάπλωσής του στο διαδίκτυο ήταν εξίσου απίστευτη. 

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM