Ένα στριπ κλαμπ επαυξημένης πραγματικότητας με ελληνική υπογραφή ήταν ανάμεσα στις καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην Consumer Electronics Show στις ΗΠΑ.
Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς και τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), ένα ακόμη πράγμα έχει ξεχωρίσει, φέρνοντας αναστάτωση, στη μεγαλύτερη διεθνή καταναλωτικών προϊόντων Consumer Electronics Show (CES) που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Ο λόγος για τα εικονικά (και όχι μόνο) σεξουαλικά «παιχνίδια» που προσελκύουν μεγάλο πλήθος στους χώρους της έκθεσης.
Ανάμεσα στις καινοτομίες του τομέα που παρουσιάστηκαν και η ιδέα ενός δαιμόνιου Έλληνα επιχειρηματία.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Χρονόπουλο, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής βίντεο πορνό Naughty America, η οποία παρουσίασε το «Strip Club», ένα στριπ κλαμπ επαυξημένης πραγματικότητας, που προσφέρει στο φιλοθεάμον κοινό από εικονικές χορεύτριες (ή χορευτές) γύρω από ένα στύλο (pole dancers) μέχρι εικονική προσωπική μασέζ (ή μασέρ).
Τα γυναικεία ή ανδρικά ολογράμματα του «Strip Club» μπορούν μάλιστα να είναι ελεγχόμενα ακόμη και από ένα «έξυπνο» ρολόι χειρός.
«Είναι κάτι ασύλληπτο. Μπορείς να φέρεις μια στρίπερ στο δωμάτιο σου, να χορεύει γύρω από ένα στύλο, σαν να είναι πράγματι εκεί. Και δεν χρειάζεται να δώσεις φιλοδώρημα», δήλωσε ο Χρονόπουλος στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το θεωρώ περισσότερο σαν ένα προϊόν ψυχαγωγίας. Κάθεσαι αναπαυτικά, χαλαρώνεις, εμφανίζεις τα ολογράμματα και παίζεις μαζί τους...».
Μόλις η εικονική χορεύτρια ξεκινά το σόου, ο χρήστης-θεατής, ο οποίος φοράει την ειδική συσκευή στο κεφάλι του, μπορεί να μετακινείται γύρω της, όπως θα έκανε αν βρισκόταν σε ένα πραγματικό κλαμπ.
Όμως ίσως ακόμη μεγαλύτερο «θόρυβο» στο Λας Βέγκας προκάλεσε ένα άλλο προϊόν, η συσκευή Ose της νεοσύστατης εταιρείας Lora DiCarlo, που δημιούργησε η Λόρα Χάντοκ. Η Ose είναι ένα είδος ρομποτικού δονητή για γυναίκες, που δουλεύει αυτόνομα (hands-free), μιμούμενο την αίσθηση ενός στόματος και των χειλιών για να προσφέρει στοματικό σεξ.
Το προϊόν, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το εργαστήριο ρομποτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, έχει βραβευθεί για την καινοτομία του, όμως ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να επιδειχθεί στην έκθεση CES, τελικά οι διοργανωτές (η Consumer Technology Association) το απαγόρευσαν. Αμέσως ξέσπασαν διαμαρτυρίες περί πουριτανισμού και αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί ένα εικονικό στριπ κλαμπ είναι αποδεκτό, αλλά ένας ρομποτικός δονητής όχι.
«Η κοινωνία πρέπει επιτέλους να καταρρίψει τα ταμπού της για το σεξ και τη σεξουαλικότητα - αποτελούν μέρος της ζωής και της υγείας» δήλωσε οργισμένη η Χάντοκ, οποία «έφαγε πόρτα» την τελευταία στιγμή πριν ανοίξει η έκθεση.
Επέκρινε τους διοργανωτές για «δύο μέτρα και σταθμά», καθώς, όπως είπε, δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την ανδρική σεξουαλικότητα (βλ. στριπτιζάδικο). 'Αλλωστε, το 2017 ένα θηλυκό σεξ-ρομπότ, η Harmony, είχε παρουσιασθεί χωρίς πρόβλημα στο Λας Βέγκας.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
σχόλια