LIVE!

VR για εγκυμονούσες: Το μέλλον του τοκετού;

VR για εγκυμονούσες: Το μέλλον του τοκετού; Facebook Twitter
Τα προγράμματα περιελάμβαναν την ψηφιακή μεταφορά σε παραλίες, εμπειρίες σαφάρι και κολύμπι με δελφίνια. 
0

Μία πιθανή νέα μέθοδος διαχείρισης πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού βρίσκεται προ των πυλών: η χρήση εικονικής πραγματικότητας κατά τη διάρκεια της γέννας με σκοπό τη χαλάρωση, την ηρεμία και τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος που επιτρέπει στη γυναίκα να μεταφερθεί νοερά σε μια πιο «ηρεμιστική» συνθήκη. 

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, γυναίκες που χρησιμοποίησαν περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας κατά τη διάρκεια του τοκετού τους σχολίασαν θετικά τη χρήση της τεχνολογίας γι’αυτό τον σκοπό. Μία απ’τις εγκυμονούσες δήλωσε: «ήταν καλό για μένα να μπορώ να αποδράσω νοητικά απ’ τη στιγμή. Η εμπειρία με βοήθησε να μπω στον δικό μου μικρόκοσμο και μου έδωσε τη δυνατότητα να μην κοιτάζω τριγύρω μου, μ’ έκανε να ξεφύγω απ’ το πόσο αργά κινούνταν το ρολόι στην αίθουσα τοκετού». 

Οι περισσότερες ανέφεραν πως ο χρόνος απέκτησε άλλη διάσταση, κινούνταν πιο γρήγορα και, ταυτόχρονα, σημείωσαν πως άλλαξε η πραγματική αντίληψη διάρκειας των συστολών. Τα προγράμματα περιελάμβαναν την ψηφιακή μεταφορά σε παραλίες, εμπειρίες σαφάρι και κολύμπι με δελφίνια. 

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 19 γυναίκες. 

Ερωτήματα προκάλεσε βέβαια η διατύπωση της ερευνητικής ομάδας: η χρήση της εικονικής πραγματικότητας φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη χρήση «φαρμακευτικών μεθόδων» για τη μείωση του πόνου. Ενώ κάθε γυναίκα επιλέγει το πώς θέλει να πραγματοποιηθεί ο τοκετός της, είναι αναπάντητο το σε τι εξυπηρετεί μια παρουσίαση που φέρει τη χρήση επισκληρίδιου αναισθησίας σε αντιδιαστολή με «φυσικές μεθόδους» μείωσης του πόνου. 

Στα μειονεκτήματα της μεθόδου αναφέρθηκε πως «προκλήθηκε ένα αίσθημα απομάκρυνσης απ’ τη στιγμή και τον σύντροφο που βρισκόταν στο δωμάτιο». 

H έρευνα δεν είναι η πρώτη του είδους της. Σε προηγούμενη έρευνα, σε δείγμα 42 γυναικών, προέκυψε το αποτέλεσμα πως σε γενικές γραμμές υπάρχει «υψηλός βαθμός ικανοποίησης» από τη χρήση εικονικής πραγματικότητας κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Τech & Science
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ