WhatsApp: To Live Location ξέρει πάντα που είστε εσείς και οι φίλοι σας

WhatsApp: To Live Location ξέρει πάντα που είστε εσείς και οι φίλοι σας Facebook Twitter
0

Η νέα λειτουργία του WhatsApp σάς δείχνει που ακριβώς είναι οι φίλοι σας σε πραγματικό χρόνο.

To WhatsApp, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, δίνει στους περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες της έναν ακόμη λόγο να συνεχίσουν να επιστρέφουν στην εφαρμογή πολλές φορές την ημέρα: τη λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας (Live Location). Φυσικά, πάντα σας έδινε η δυνατότητα να μοιράζεστε την τρέχουσα τοποθεσία σας με άλλους χρήστες, αλλά αυτή είναι μια στατική πληροφορία, μιας φοράς. Η βασική διαφορά της με την λειτουργία «κοινής χρήσης τοποθεσίας» είναι η δυναμική της τελευταίας, η οποία ενημερώνεται ανάλογα με τη θέση των φίλων σας (και τη δική σας) σε πραγματικό χρόνο ακόμη και όταν το WhatsApp είναι κλειστό στο κινητό σας. Αυτή η δυνατότητα, την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε ακόμη κι αν έχετε ξεκινήσει μια συνομιλία πιο πριν, επιτρέπει στους άλλους να βλέπουν την ακριβή τοποθεσία σας για δεκαπέντε λεπτά, μια ώρα ή οκτώ ώρες τη φορά.

Οι πρώτες εντυπώσεις που έδωσε αυτή νέα λειτουργία του Whatsapp δημιούργησαν ένα μικρό κύμα «καχύποπτων» αντιδράσεων, κάποιοι χαρακτήρισαν την προσθήκη έως και ανατριχιαστική, αλλά οι εκπρόσωποι της εφαρμογής έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν απλό και ασφαλή τρόπο να δείξουμε πού βρισκόμαστε σε εκείνους που επιθυμούμε. Εξάλλου, όπως είπαν, λειτουργεί απλά και ανά πάσα στιγμή ο κάθε χρήστης μπορεί να διακόψει την λειτουργία της.

Βέβαια, όσον αφορά την ιδιωτική ζωή, η ιδέα της μόνιμης κοινής χρήσης τοποθεσίας μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ιδανική. Αλλά, όντως, η χρήση της μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Μεγαλύτερο φαίνεται το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργεί η συνεχής λειτουργία του GPS στη ζωή της μπαταρίας ενός κινητού, παρά το γεγονός ότι οι επαφές σας γνωρίζουν που γυρνάτε. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς, ότι κάποιοι χρησιμοποιούν παλαιότερες συσκευές που δεν μπορούν να «διαχειριστούν» την απαιτητική κατανάλωση του GPS. O   Διευθυντής Προϊόντων της εταιρείας WhatsApp, Zafir Khan, τόνισε ότι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση της νέας λειτουργίας στη ζωή της μπαταρίας και ότι έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις για να μην καταναλώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας, ακόμη κι όταν οι χρήστες επιλέγουν να μοιράζονται τις τοποθεσίες τους για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πώς λειτουργεί η λειτουργία «κοινής χρήσης τοποθεσίας»

 

Όταν θελήσετε να μοιραστείτε τη ζωντανή σας τοποθεσία σε ένα chat στο WhatsApp - πατώντας το εικονίδιο Attach σε Android περιβάλλον ή το εικονίδιο Plus στο iPhone - θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη χρονική διάρκεια για την οποία θα είναι ενεργή η λειτουργία. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις προκαθορισμένες επιλογές - 15 λεπτά, 1 ώρα (προεπιλογή) ή 8 ώρες - και, προαιρετικά, να προσθέσετε και ένα σχόλιο. Ο Zafir Khan είπε ότι αυτές οι διάρκειες δημιουργήθηκαν βάσει έρευνας κοινών σενάριων (στα οποία οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τη ζωντανή κοινή χρήση τοποθεσίας). Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να διακόψετε χειροκίνητα τη διανομή ζωντανής πληροφορίας και να σταματήσουν να σάς βλέπουν όλοι οι άλλοι. Μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας θα κάνει μια επισκόπηση όλων των συνομιλιών (chat) στις οποία έχετε μοιράσει ζωντανά τις κοινόχρηστες τοποθεσίες που βρεθήκατε.  

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM
Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM