WhatsApp: Μικροαλλαγές στην πολιτική απορρήτου στην Ευρώπη, μετά το τεράστιο πρόστιμο

WhatsApp: Μικροαλλαγές στην πολιτική απορρήτου στην Ευρώπη, μετά το τεράστιο πρόστιμο Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Το WhatsApp ξαναγράφει την πολιτική απορρήτου, έπειτα από το τεράστιο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία πριν από περίπου δύο μήνες. 

Έπειτα από έρευνα, η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για τα προσωπικά δεδομένα επέβαλε πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ- το δεύτερο μεγαλύτερο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR)- και διέταξε το WhatsApp να αλλάξει τις πολιτικές του. 

Η υπηρεσία μηνυμάτων έχει κάνει έφεση για το πρόστιμο, αλλά τροποποιεί την πολιτική απορρήτου για την Ευρώπη και τη Βρετανία, προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση. Παρόλα αυτά, η εταιρεία επιμένει ότι δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με την υπηρεσία. 

Αντί για αυτό, μικραλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να «προστεθούν επιπλέον λεπτομέρειες στις υπάρχουσες πρακτικές μας» και θα εμφανιστούν μόνο στην ευρωπαϊκή εκδοχή της πολιτικής απορρήτου, που είναι ήδη διαφορετική από εκείνη που εφαρμόζεται στον υπόλοιπο κόσμο. 

«Δεν υπάρχουν αλλαγές στις διαδικασίες ή τις συμφωνίες μας με τους χρήστες και οι χρήστες δεν θα απαιτηθεί να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε νέο ή να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp», διαβεβαίωσε η εταιρεία ανακοινώνοντας την αλλαγή. 

Τον περασμένο Ιανουάριο χρήστες του WhatsApp διαμαρτυρήθηκαν για ένα update στους όρους της εταιρείας που πολλοί πίστευαν ότι θα είχαν ως αποτέλεσμα την κοινοποίηση δεδομένων με τη μητρική εταιρεία Facebook, πλέον Meta. 

Πολλοί πίστευαν ότι αν δεν συμφωνούσαν στους νέους όρους και τις προϋποθέσεις, αυτό θα σήμαινε ότι θα μπλόκαραν οι λογαριασμοί τους. Στην πραγματικότητα, ελάχιστα άλλαξαν, αλλά το WhatsApp αναγκάστηκε να καθυστερήσει τις αλλαγές και επί μήνες να προσπαθεί να καταπολεμήσει την κοινή πεποίθηση περί του αντιθέτου. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύγχυσης, εκατομμύρια χρήστες κατέβασαν ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το Signal. 

Ανακοινώνοντας τις νέες μικροδιορθώσεις που απαιτεί η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή, το WhatsApp αναφέρθηκε ευθέως σε τέτοιες ανησυχίες. 

«Αυτό το update δεν αλλάζει το πώς επεξεργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε ή κοινοποιούμε δεδομένα χρηστών με οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Meta, ούτε αλλάζει το πώς λειτουργούμε την υπηρεσία μας», επεσήμανε η εταιρεία και παράλληλα τόνισε ότι η υπηρεσία μηνυμάτων παραμένει πλήρως κρυπτογραφημένη (end-to-end), κάτι που σημαίνει ότι τα μηνύματα μπορούν να τα διαβάσουν πόσο ο αποστολέας και ο παραλήπτης. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Τech & Science / Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Έκτακτη η ανάγκη για χρηματοδότηση φαρμάκων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων για έγκαιρη ανίχνευση και αποτελεσματική θεραπεία σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροπλάνα

Τech & Science / Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροσκάφη

Τα λεγόμενα «ίχνη συμπύκνωσης» που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι συνεισφέρουν σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο σύμφωνα με επιστήμονες

Τech & Science / Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που περιελάμβανε 34 σκύλους, δείχνουν ότι οι σκύλοι διαθέτουν ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και μπορούν να καταλάβουν πότε ένα άτομο δεν είναι αξιόπιστο
LIFO NEWSROOM
Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Τech & Science / Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Ένα σπάνιο γεγονός ηλιακού ανέμου λάμβανε χώρα όταν το Voyager 2 της NASA πέρασε από εκεί το 1986, σύμφωνα με μια μελέτη, το οποίο επηρέασε αυτό που πιστεύαμε για τον αινιγματικό πλανήτη.
LIFO NEWSROOM
Μυστηριώδεις κρατήρες εξερράγησαν στον πάγο της Σιβηρίας

Τech & Science / Οι επιστήμονες έλυσαν τον γρίφο με τους μυστηριώδεις κρατήρες στο παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας

Οι κρατήρες έχουν γοητεύσει αλλά και προβληματίσει τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν περάσει χρόνια προσπαθώντας να διαλευκάνουν την ύπαρξή τους - Τώρα έχουν εξήγηση
LIFO NEWSROOM
Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξοπλίζει ρομπότ-σκύλους για να «κυβερνήσει» τον πραγματικό κόσμο

Τech & Science / Η Τεχνητή Νοημοσύνη εξοπλίζει ρομπότ-σκύλους για να «κυβερνήσει» τον πραγματικό κόσμο

Η ανάλυση δεδομένων από αισθητήρες, κάμερες και άλλες συσκευές βοηθά τα ρομπότ να αντιλαμβάνονται αντικείμενα, να κατανοούν το έδαφος και να αναγνωρίζουν εμπόδια, παρέχοντας τη δυνατότητα να επιχειρούν σε απρόβλεπτα περιβάλλοντα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Ακόμα και μόνο πέντε λεπτά άσκησης βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Τech & Science / Μελέτη: Ακόμα και μόνο πέντε λεπτά άσκησης βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της μελέτης θα λειτουργήσει και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε η άσκηση να μπει στην καθημερινότητα ακόμα περισσότερων ανθρώπων
LIFO NEWSROOM