Οι πτήσεις μετά τον κορωνοϊό - Η λύση «Ιανός» για τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα

Οι πτήσεις μετά τον κορωνοϊό - Η λύση «Ιανός» για τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα Facebook Twitter
0

Θεωρώντας βέβαιο πως τα αεροπορικά ταξίδια θα αλλάξουν μετά τον κορωνοϊό μία ιταλική εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα σχέδια για την αναδιαρρύθμιση της οικονομικής θέσης, ώστε να μην μένει άδεια η μεσαία θέση στις τριάδες των καθισμάτων. 

Τα σχέδια αυτά έρχονται ενώ αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν ακόμα και την αφαίρεση της μεσαίας σειράς καθισμάτων. Η ιταλική εταιρεία Aviointeriors, που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της «όρθιας θέσης» στα αεροπλάνα, αποκάλυψε δύο νέα σχέδια ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια «σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς» και χωρίς να χάνεται χώρος στο αεροσκάφος. Το κάθισμα «Ιανός», όπως ονομάστηκε από την ιταλική εταιρεία, έχει δύο «όψεις» και θα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να καθαρίζεται εύκολα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το μεσαίο κάθισμα θα είναι στραμμένο προς την ουρά του αεροσκάφους, ώστε να εξασφαλίζεται «η μέγιστη απομόνωση ανάμεσα στους επιβάτες». Παράλληλα, ανάμεσα στα καθίσματα, θα υπάρχουν διαχωρισμοί ώστε να αποτρέπεται η μετάδοση του ιού μέσω αναπνοής. Δεν είναι σαφές αν τα καθίσματα αυτά θα εγκατασταθούν σε ολόκληρη την καμπίνα. Σύμφωνα με το CNN η εξωτερική σειρά του σχεδίου προσκρούει σε κανονιστικούς περιορισμούς. 

Παρότι το σχέδιο «Ιανός» απαιτεί την εκ νέου διαρρύθμιση του εσωτερικού των αεροσκαφών, το σχέδιο «Glassafe» μπορεί να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα καθίσματα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το CNN, το σχέδιο αυτό δεν εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις για τη μέγιστη απόσταση δύο μέτρων όπου αυτό είναι εφικτό. Σύμφωνα με την εταιρεία οι θώρακες, αναμένεται να αποτελέσουν έναν «φράκτη ασφαλείας» ανάμεσα στους επιβάτες που κάθονται με στόχο τη μείωση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού. 

Οι πτήσεις μετά τον κορωνοϊό - Η λύση «Ιανός» για τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα Facebook Twitter

Όπως αναφέρει η Aviointeriors, αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον και για τα δύο σχέδια με την ιταλική φίρμα να προχωράει στην κατασκευή πρωτοτύπων. Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Οι πτήσεις μετά τον κορωνοϊό - Η λύση «Ιανός» για τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα Facebook Twitter

Ωστόσο, η Aviointeriors υποστηρίζει πως θα χρειαστούν 8 έως 11 μήνες για να βγουν στην παραγωγή, αν κάτι τέτοιο τελικά κριθεί απαραίτητο. «Παρότι δεν υπάρχει εγγύηση πως τελικά θα δούμε αυτές τις διαρρυθμίσεις στα αεροπλάνα, είναι σίγουρα ενθαρρυντικό πως εταιρείες σχεδιάζουν ήδη νέα και καινοτόμα σχέδια που για να ανταποκριθούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο των αερομεταφορών», σημειώνει το CNN. 

 Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM