Ο Ομπάμα παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής στον Ρόμνεϊ

Ο Ομπάμα παραδίδει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής στον Ρόμνεϊ Facebook Twitter
0

Σε μιά συνέντευξη που θα προβληθεί, σήμερα, από το κανάλι Telemundo, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Μετά το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών στη Βεγγάζη, ο ίδιος ελπίζει ότι θα βρίσκεται σε θέση να συλλάβουν (τον ένοχο), αλλά φυσικά θα πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε αυτό το στόχο.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση του αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, ο ίδιος απάντησε ότι  «δεν ήταν η στιγμή να κάνει (χαμηλού επιπέδου) πολιτική. Παρατήρησα ότι έχει την τάση να πυροβολεί πριν στοχεύσει, αλλά ως πρόεδρος, το χρέος μου είναι να συγκεντρωθώ στην ασφάλεια των συμπολιτών μας, να κάνουμε τα συμφέροντα των Αμερικανών να προοδεύουν αντί να μπαίνουμε σε ιδεολογικές διαμάχες, ιδιαίτερα τη στιγμή που βρισκόμαστε σε πένθος.».


Για την κατάσταση στην Αίγυπτο ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τους θεωρούμε ως συμμάχους αλλά ούτε και ως εχθρούς. Είναι μια νέα κυβέρνηση που ψάχνει να βρει το σωστό δρόμο. Εκλέχτηκαν με δημοκρατικό τρόπο...Αλλά εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν την πρεσβεία μας, όπως  το κάνουν οι άλλες χώρες στις οποίες έχουμε πρεσβείες, πιστεύω ότι θα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα.».


Τέλος για την αμερικανική οικονομική βοήθεια προς τη Μέση Ανατολή, ο Ομπάμα παρατηρεί ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να υποχωρήσουν από τις παγκόσμιες υποθέσεις, είμαστε το μόνο απαραίτητο έθνος. Όλες οι χώρες του κόσμου έρχονται σε εμάς για την ηγεμονία. Ακόμα και οι χώρες που μας αμφισβητούν. Είναι λοιπόν σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε παρόντες. »

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM