Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
1

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν, καθώς τρία από τα τέσσερα παιδιά του σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Κυριακή στη Σρι Λάνκα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος εταιρείας του στο BBC.

Ο Πόβλσεν είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ASOS και ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Σκωτία. Θεωρείται επίσης ο πλουσιότερος Δανός. 

Η οικογένεια επισκεπτόταν τη Σρι Λάνκα για τις διακοπές του Πάσχα και, πριν από μερικές ημέρες, ένα από τα κορίτσια, η Άλμα, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Instagram, με τα τρία αδέλφια της μπροστά σε μια πισίνα.

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter

Ο Χολς Πόβλσεν είναι επίσης ο ιδιοκτήτης και CEO της διεθνούς αλυσίδας ενδυμάτων Bestseller.  «Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα δημοσιεύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Bestseller μέσω email στο BBC. «Σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας και ως εκ τούτου δεν έχουμε άλλα σχόλια».

O 46χρονος είναι στο Νο 252 της λίστας δισεκατομμυριούχων του Forbes και η προσωπική του περιουσία υπολογίζετι στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Μαζί με τη σύζυγό του Ανν, απέκτησαν περίπου 200.000 στρέμματα στα υψίπεδα της Σκωτίας, σκοπεύοντας να τα διατηρήσουν στη φυσική τους κατάσταση για τις επόμενες γενιές. 

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τον δισεκατομμυριούχο της Asos - Έχασε 3 παιδιά στις επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί

Οι αρχές της Σρι Λάνκα είχαν προειδοποιηθεί για τις βομβιστικές επιθέσεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τις χθεσινές, πολύνεκρες εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας, που στοίχησαν τη ζωή σε 290 ανθρώπους τραυματίζοντας περίπου 500 άτομα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα για τους Καθολικούς.

Όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Rajitha Senaratne, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν μέχρι και ονόματα των υπόπτων που αιματοκύλισαν χθες τη χώρα. «Είχαμε ενημερωθεί σχετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Στις 4 Απριλίου, είχαμε δεχθεί πληροφορίες για αυτά τα περιστατικά». Πέντε ημέρες αργότερα, στις 9 Απριλίου, ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έγραψε μία επιστολή στην οποία περιλαμβάνονταν τα ονόματα αρκετών μελών του τρομοκρατικού οργανισμού που εξαπέλυσε τις χθεσινές παράλληλες επιθέσεις, παραδέχτηκε ο Senaratne.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είχε ενημερωθεί για τις επιστολές και τις αποκαλύψεις που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο.

View this post on Instagram

3 x små ferie basser ?

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Η νομική διαμάχη του με το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το 2020, όταν η επιτροπή RAVEC αποφάσισε ότι, εφόσον δεν είναι πλέον «ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», δεν δικαιούται κρατική φύλαξη
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM
Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Διεθνή / Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί από τους απελαθέντες είναι «στην πραγματικότητα τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου και μέλη συμμοριών», ακόμη και αν δεν έχουν ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια