Κορωνοϊός στην Ιταλία: 812 νεκροί σε μία μέρα - Πάνω από 101.000 κρούσματα συνολικά

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 812 νεκροί σε μία μέρα - Πάνω από 101.000 κρούσματα συνολικά Facebook Twitter
EPA
0

Τους 11.591 έφθασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 101.739. Παράλληλα 14.620 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 812 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.050 νέα κρούσματα. 1.590 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ακόμα, 3.981 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.795 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.752 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. 

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 97.689 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.779 άνθρωποι ενώ 13.030 είχαν θεραπευθεί. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 42.161 και οι νεκροί 6.818. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.531 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.538. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.724, με 413 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μειώθηκε αισθητά, αλλά ο αριθμός των νεκρών παρουσιάζει και πάλι αύξηση. Σημαντική είναι η ανοδική πορεία των θεραπευμένων ασθενών, κάτι που συμβάλλει, και πάλι, στην δημιουργία συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Ανατροπή για τον «ασθενή ένα» σύμφωνα με έρευνα της RAI

Σύμφωνα με έρευνα της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI, ο «ασθενής ένα» του κορωνοϊού στην Ιταλία δεν είναι ο 38χρονος Ματία από την κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας. Σχεδόν ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο, η έρευνα της Rai υποστηρίζει ότι είχε μολυνθεί ένας ηλικιωμένος από την πόλη Πιατσέντσα του ιταλικού Βορρά και έχασε την ζωή του από μια βαριάς μορφής πνευμονία.

Στην κλινική στην οποία εισήχθη, 150 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι, σε σύνολο 250, προέκυψαν έως τώρα θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με την δημοσιογραφική αυτή έρευνα, η οποία θα μεταδοθεί απόψε, στις 22 Ιανουαρίου η ιταλική κυβέρνηση είχε δώσει οδηγίες σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να προσέξουν αν υπάρχουν ασθενείς που μπορεί να ήλθαν σε επαφή με την Κίνα ή παρουσιάζουν μορφές πνευμονίας που δεν ανταποκρίνονται σε καμία θεραπεία.

Προειδοποίηση Κόντε για ενδυνάμωση του εθνικισμού 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στην αναγκαιότητα να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση του κορωνοϊού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Τα εθνικιστικά ένστικτα, στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, θα είναι πολύ δυνατά, αν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων", τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Αναφέρθηκα σε ένα Σχέδιο Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης ή σε "Επανεπένδυση". Δεν έχω στο μυαλό μου μόνο έναν τρόπο, αλλά ήρθε η στιγμή να υιοθετήσουμε κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα», προσθέτει.

«Το πρόβλημα δεν είναι πότε θα βγούμε από την ύφεση, αλλά να το πράξουμε το γρηγορότερο δυνατό. Ο χρόνος είναι το στοιχείο κλειδί», υπογράμμισε ο Τζουζέπε Κόντε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν ζητά από την Ευρώπη την αμοιβαιοποίηση όλου του δημόσιου χρέους της Ιταλίας, «αλλά να αντιδράσει δυναμικά για να βγουν οι χώρες από το τσουνάμι αυτό». Η τελευταία αυτή σύσταση, όμως, είναι πιθανό να μην προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM